A tökéletes délutáni élvezetekhez: ez lesz életed legfinomabb szilvás sütije
Használd ki a szilvaszezont, dobj össze egy finom sütit! Egyszerű, és mind a 10 ujjad megnyalod utána!
Ezeket láttad már?
Ragacsos szilvaszeletek
Hozzávalók kb. 10 szelethez: 50 dkg szilva, 15 dkg cukor, 1 teáskanál fahéj, 35 dkg vaj+a kenéshez, 20 dkg zabpehely, 14 dkg liszt, 5 dkg apróra vágott dió, 3 evőkanál méz vagy juharszirup
Megkóstoltuk és imádtuk! Mától kapható a GLAMOUR menü a Starbucksban!
Megkóstoltuk és imádtuk! Mától kapható a GLAMOUR menü a Starbucksban!
Így készítsd el:
Mosd meg a szilvát, vágd ketté és magozd ki. Tedd egy tálba, adj hozzá öt deka cukrot és a fahéjat. Ezután olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Keverd össze a zabpelyhet a liszt felével, a diódarabokkal, a maradék cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a maradék lisztet és a mézet vagy a juharszirupot. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Kenj ki vajjal egy 20X20 centis tepsit. Nyomkodd bele a zabkeveréknek a felét, majd szórd rá a szilvát. Öntsd rá a zabkeverék másik felét, nyomkodd meg és süsd 45-50 percig, amíg aranyszínű lesz. Ha kész, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel.