A tavasz slágere: sült spárga prosciutto sonkával
Dobd össze ezt a könnyed friss, zsenge, zöld spárgás finomságot. Tökéletes választás, ha szeretnél valami szezonális alapanyaggal kísérletezni.
Ezeket láttad már?
Sült spárga prosciutto sonkával
Hozzávalók:
- 2 csomag spárga
- 25 deka Prosciutto sonka
- só
- olívaolaj
- bors
Így készítsd el
Mosd meg, majd távolítsd el spárgák végét. Töröld le a vizet a zöldségről, dobd forrásban lévő sós vízbe kettő percre, majd azonnal rakd jéghideg vízbe. Ezután tekerd körbe mindet a sonkákkal, szórd meg egy kis borssal. A sonka elég sós ízt kölcsönöz, de ha szeretnéd, nyugodtan tegyél rá plusz sót. Helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire az összeset, locsold meg egy kis olívaolajjal, majd dobd a 190 fokos sütőbe további tíz percre.