A pohárkrémek királynője: Panna cotta mangóval
A panna cotta az olaszok egyik legfinomabb pohárkrémes desszertje. Igazi kuriózum, pláne ha egy légiesen könnyű, de annál finomabb nyalánkságra vágysz. Az egzotikus mango remekül harmonizál a tejszínes alappal, de ha ránk hallgatsz próbáld majd ki piros bogyós gyümölcsökkel is.
Ezeket láttad már?
Mangós panna cotta
Hozzávalók a krémhez: 2 deci tejszín, 1 csomag zselatin, 2 evőkanál cukor, 1 deci tej, 2 deci tejszín, 1 rúd vanília belseje. A mangós krémhez: 1 nagy érett mangó, 1 lapzselatin, 1 deci víz, 1 evőkanál cukor
Először készítsd el a vaníliás krémet. Tedd egy tálba a zselatint, add hozzá a tejet, keverd jól el, majd hagyd pár percet pihenni. Közben kezdd el felfőzni a tejszínt, kapard bele a vanília magját, add hozzá a cukrot, és a tejes zselatint. Kevergesd, míg fel nem forr. Ezután vedd le a tűzről, hagyd hűlni. Amikor már majdnem kihűlt, tedd poharakba, majd a hűtőbe. A mangós krémhez tedd a zselatint egy tálba, adj hozzá egy deci vizet. Keverd el, hagyd kicsit pihenni, közben hámozd meg a gyümölcsöt, pépesítsd a zselatinos vízzel és a cukorral. Tedd az egészet egy edénybe, kezdd el forralni. Ezután vedd le a tűzről, hűtsd le és még langyosan öntsd a krémre. Tedd legalább egy éjszakára a hűtőbe.