A nap fénypontja: mennyei meggyes kavarós
Biztos neked is lapul az éléskamrádban egy üveg meggybefőtt, amit ideje lenne még a szezon előtt felhasználni. Ne tétovázz, készítsd el belőle ezt a finom mennyes sütit.
Ezeket láttad már?
Meggyes örvényes sütemény
Hozzávalók kb. 16 szelethez: 25 dkg meggy, 30 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 nagy pohár (315 g) joghurt, másfél dl olaj, 2 evőkanál kakaópor, vaj és liszt a tepsihez, a fogatáshoz
Így készítsd el:
Hagyd lecsöpögni egy konyhai papírtörlőn a meggyet, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki egy kisebb méretű tepsit vajjal és szórd meg kevés liszttel. Keverd el a lisztet a sütőporral, keverd ki a tojásokat a cukorral kézi habverő segítségével, add hozzá a joghurtot és az olajat, levégül szórd bele a sütőporos lisztet és forgasd össze. Mérd a tészta egyharmad részét egy másik tálba és keverd bele a kakaóport. Simítsd az előkészített tepsibe a kakaós masszát, majd tedd rá a világosabb tésztát. Keverj egy fa pálcikával, - lehet egy fakanál nyele is- merítő mozdulatokkal a kakaós részt megemelve kétszínű részt. A meggy kétharmadát szórd a tészta tetejére, majd kicsit nyomkodd bele. A maradék gyümölcsöt szórd meg egy teáskanál liszttel és dobáld a süti tetejére. Ellenőrizd tűpróbával, ha kész hintsd meg porcukorral.