A legjobb hétvégi program: süss isteni csokoládékosarakat
Csokiból sosem elég, pláne, ha egy finom sütiről van szó. Próbáld ki a hétvégén és gyűjtsd be az elismerő bókokat.
Ezeket láttad már?
Csokoládékosárkák csokoládés krémmel és karamellizált őszibarackkal
Hozzávalók 6 darabhoz: 1 tábla 60%-os étcsokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 dl habtejszín
A karamellizált őszibarackhoz: 3 db őszibarack (lehet konzerv is), 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 dl fehér bor
Így készítsd el
Olvaszd fel az étcsokoládét gőzfürdő fölött kevergetve. A szilikonos muffin formákat kend ki ecsettel egy réteg csokoládéval, majd tedd pár percre hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen. Ezután kenj rá még egy réteg csokoládét, és ismét tedd be a hűtőbe, hogy megdermedjen. Végül harmadszor is kend meg egy réteg csokoládéval, majd ismét tedd a hűtőbe pár percre. Amikor a csokoládé már szépen megdermedt, lazítsd körbe óvatosan, végül pedig egy óvatos mozdulattal fordítsd ki a formából. A csokoládé kosárkákat felhasználásig tedd vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe. Ezután olvaszd fel a fehércsokoládét gőzfürdő fölött, majd hagyd visszahűlni. Keverd a mascarponét simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, add hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott fehér csokoládét. Verd a habtejszínt kemény habbá, apránként, óvatosan keverd hozzá a csokoládés krémet. Hámozd meg az őszibarackokat, darabold kis kockákra, és csepegtesd rá a citromlevet és karamellizáld serpenyőben a cukrot. Húzd félre a tűzről, add hozzá a feldarabolt barackot, szórd meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, óvatosan keverd össze. Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a bort és forrald össze. Hagyd teljesen kihűlni, tálalás előtt töltsd meg a csokoládékosárkákat a mascarponés-csokoládés-habos krémmel, majd a tetejére kanalazd rá a karamellizált őszibarackot.