A legjobb bűnözés: isteni epres torta könnyedén
Használd ki az eperszezont! Ez a diós finomság tökéletes lesz harmadik fogásnak, vagy csak úgy desszertnek estére.
Ezeket láttad már?
Diókrémes eperszelet
Hozzávalók tizenkét szelethez: A tésztához: 4 tojás, 4 púpozott evőkanál rétesliszt, 4 púpozott evőkanál cukor, 4 evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só. A krémhez: 10 dkg dió, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejföl. A tetejére: 40 dkg eper, 1 csomag piros tortazselé
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kavard össze a tojásokat a cukorral fehéredésig, majd keverd el benne a vizet. Ezután fokozatosan add hozzá a liszt, a sütőpor és a só keverékét. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit (18x20cm), öntsd bele a tésztát, és süsd készre az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. Ha megsült a tészta, távolítsd el a sütőpapírt még melegen. A krémhez daráld meg a diót, keverd el a porcukorral, a tejföllel. Helyezd a kihűlt tésztát egy tálcára és kend meg a krémmel. Az epret mosd meg, csepegtesd le, vágd félbe és helyezd a vágott felükkel a krémre. Készítsd el a tortazselét a tasakon lévő leírás alapján és vond be vele a sütemény. Végül tedd egy órára a hűtőbe, hogy kellően megszilárduljon.