A legegyszerűbb torta isteni finom barackkal
Végre itt a finom, édes barackszezon! Ha neked is ez az egyik kedvenc gyümölcsöd, akkor örülhetsz, hiszen szinte bármilyen süteménybe remekül illik ez a finomság. Mutatunk is egy remek receptet, amit már akár ma délután is könnyedén összedobhatsz otthon, és alig kell hozzá csak pár dolog.
Ezeket láttad már?
Barackos rizstorta
Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg rövid szemű rizs, 4 dl tej, 1 csipet só
20 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 50 dkg barack, vaj (az edény kikenéséhez). A tetejére: 4 tojásfehérje, 1 csipet só, 25 dkg kristálycukor
Így készítsd el
Öblítsd le a rizst, főzd meg a tejben egy csipet sóval. Amikor a rizs megfőtt, vedd le a tűzről. Keverd bele a cukor felét és a tojások sárgáját. Ezután verd a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá, amikor már kemény, kanalanként adagold hozzá a maradék cukrot és verd fényes kemény habbá. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. Kenj ki egy kerek, kb. 24 cm átmérőjű tűzálló tálat vajjal, szedd bele a rizst, közepén kissé púposan, mint egy kupola. Mosd meg a barackot, vágd cikkekre, rakd ki vele a rizst. Süsd 30 percig, közben a tetejéhez verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval. Mikor már kemény, adagold hozzá kanalanként a cukrot, és verd ezt is fényes kemény habbá. Az elősütött rizstortát vedd ki a sütőből, a tetején egyengesd el vagy habzsákból nyomkodd rá a habot. Süsd tovább kb. húsz percig, amíg kissé megbarnul a tojáshab a tetején.