A hétvége sztárja: mascarponés, sütőtökös tekercs
Használd ki a sütőtökszezont, ne felejtsd el a hétvégét egy mennyei desszerttel megkoronázni.
Ezeket láttad már?
Mascarponés, sütőtökös tekercs
Hozzávalók a tésztához: 20 deka sütőtök, 4 evőkanál liszt és cukor, 1 csipet fahéj, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás A krémhez: 25 deka mascarpone, 2 csomag vaníliáscukor, 5 deka porcukor és vaj
Így készítsd el:
Keverd el a tésztához a cukrot a tojásokkal és a sütőtökpürével. Add hozzá a további hozzávalókat, majd dolgozd jól össze és öntsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd a sütőbe a tésztát, süsd 180 fokon negyedóra alatt készre. A krémhez keverd el a mascarponét a többi hozzávalóval. Ha kihűlt a piskóta, tekerd föl egy konyharuha segítségével. Ezután töltsd meg a krémmel, majd tekerd fel. Tedd legalább egy órára a hűtőbe, majd fogyaszthatod is.