A gyermekeid új kedvenc uzsonnája: spenótos-fetás tönköly csiga
A szünet után ismét becsöngetnek az osztálytermekbe, így újra felmerül a kérdés: mi kerüljön az uzsonnás dobozba. Marton Adrienn gasztro-műsorvezető egyedi recepteket gyűjtött egy csokorba, hogy ezzel is segítse a szülőket.
Ezeket láttad már?
Házi kakaós csiga a gyermekednek uzsonnára: egyenesen Marton Adrienn receptgyűjteményéből
Házi kakaós csiga a gyermekednek uzsonnára: egyenesen Marton Adrienn receptgyűjteményéből
SPENÓTOS-FETÁS TÖNKÖLY CSIGA
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag tönköly leveles tészta
- 2 csomag friss baby spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 18 dkg feta sajt
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 ek. tejföl
- 2 evőkanál vaj
- 1 db tojás
- só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk az előzőleg kicsit összevágott spenótot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát majd borsot őrlünk rá. (Én sót már nem tettem bele, mert a feta amúgy is sós.)
2. Közben a fetát összemorzsoljuk, rákanalazzuk a tejfölt és a spenóttal összekeverjük.
3. Egy egyenletes felületre kiterítjük a tésztát és beterítjük vele a spenótos-fetás tölteléket úgy, hogy a széleinél 1 centit ráhagyunk, megszórjuk a reszelt sajttal, ha valaki nagyon sajtosan szereti, akkor a tetejére is mehet majd belőle.
4. Hosszanti részen feltekerjük, 1-1,5 cm szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk megkenjük a tojással őket és 190 fokos sütőben légkeverésen 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.
GASZTROTIPP: Ha a kezünk melegétől nagyon megpuhul a tészta, szeletelés előtt 10-15 percre tegyük fagyasztóba, így könnyebben feltudjuk majd szeletelni.