A görögdinnye leves formájában még finomabb!
Nincs párja az édes görögdinnyének, ami leves formájában még finomabb, mint azt gondolnád. Próbáld ki a hétvégén, imádni fogod.
Ezeket láttad már?
Görögdinnye leves
Hozzávalók: 1 kiló dinnye, másfél kanál citromlé, 3 deci főzőtejszín, 2 teáskanál keményítő, 2 evőkanál édesítő, 1 csipet só, 1 kávéskanál morzsolt szegfűszeg
Így készítsd el: Mielőtt elkészíted a levest, vágj kb.10 apró gömböt a dinnyéből és tedd félre. A dinnye többi részét magozd ki, vágd nagyon apróra és add hozzá a tejszín háromnegyedét. Egy botmixer segítségével pépesítsd, majd add hozzá a citromlevet, a szegfűszeget, a citromot, a sót és az édesítőt. A maradék tejszínt keverd el keményítővel, ezután add ezt is a leveshez. Forrald össze, hűtsd le, végül tálald a dinnyegolyókkal.