7 könnyű harapnivaló a fesztiválszezonra
Egy pörgős fesztiválon mindig jó, ha van a hátizsákodban egy-két energiában gazdag finomság. Az alábbiakban a Food Network tévécsatorna ad néhány ötletet, hogy milyen egészséges ropogtatnivalóval készülj, ha nem akarod csak ropival és gumicukorral átvészelni az izgalmas, de kimerítő napokat.
Ezeket láttad már?
Vegyél háromféle aszalt gyümölcsöt, pörkölt mandulát, sózatlan pörkölt mogyorót és pattogatott kukoricát, öntsd össze őket, majd a mixet oszd el 6-8 kis légmentesen záródó tasakba! Egy kis tasaknyi csemege remek ropogtatnivaló egy koncert vagy kirándulás alatt – és még a barátok is kaphatnak egy-egy zacskóval.
Ezt láttad már? Végre hozzánk is megérkezett a fekete fagyi!
Keverj össze szárított almaszirmot, asztalt sárgabarack-darabkákat és szárított kókuszdarabkákat! A fentihez hasonló módon kis tasakokban remek és egészséges ropogtatni való, ha rád tör az éhség, és gyors energiapótlás kell.
A kedvenc dióféléidet ha egy kevés sóval, borssal és fűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom, római kömény, stb.) megpörkölöd, már viheted is magaddal éhségcsillapítónak!
A csicseriborsót kedvenc fűszereiddel, vagy csak némi sóval, borssal és pirospaprikával pirítsd ropogósra! Ez egy nagyszerű módja a rost-utánpótlásnak.
Olvastad már? Az örök kérdés: Hány kalória van a különböző alkoholokban?
Egy zöldséghámozóval szeletelj vékonyra néhány fajta gyökérzöldséget (pl. céklát, édes burgonyát, répát és zellert), majd néhány csepp olajjal, sóval és borssal a sütőben süsd ropogósra indulás előtt! Bedobozolva jól eláll, a sátorban pihengetve elropogtatható.
A pitát vágd cikkelyekre, és egy kevés olívaolajjal, sóval és borssal megszórva süsd ropogósra a sütőben, majd a sütés vége felé hintsd meg parmezán sajttal! Hagyd kihűlni, és egy légmentesen záródó műanyag dobozban tárd, hogy jó ízű és finom falatkák legyenek!