3 koktél, ami halloweenre is tökéletes választás
Hamarosan itt a halloween, amit mi magyarok általában nem tartunk, hiszen nálunk alapvetően nem egy hivatalos ünnep.
Ezeket láttad már?
Ettől függetlenül egyre elterjedtebb és azok, akik szeretnek kipróbálni új dolgokat, már a szokásokról is biztosan hallottak és lehet párat próbáltak is közülük. De nem csak a szokásokat lehet kipróbálni, hanem a halloween tematikájú koktélokat is, amiből szintén nagyon sok létezik már. Ma elhoztunk nektek ezek közül hármat, amiknek elkészítése nagyon egyszerű.
Boozy Screamsicle Shakes
Egy narancsos oreos vodkás változattal kezdenénk meg a sort, amihez az alapanyagok akár a konyhádban is fellelhetők.
Összetevők (4 főre):
• Csokiszósz, díszítéshez
• 6 Oreo apró darabokra zúzva
• Kb. 5 gombóc narancsos fagylalt
• 175 ml tej
• 237 ml vaníliás vodka (vagy sima vodka vanília aromával)
• Tejszínhab, díszítéshez
• Narancs és fekete dekorcukor, díszítéshez
Elkészítés:
1. Két kis tálban előkészítjük a csokiszószt és az összezúzott oreot külön-külön, ezt követően először a csokiszószba majd az oreoba belemártjuk a pohár tetejét.
2. Egy turmixgépben összekeverjük a fagyit, a tejet és a vodkát amíg folyós állaga nem lesz, majd beleöntjük a pohárba és díszítjük a tetejét.
Black Magic Margaritas
Dobd fel a margaritad és készítsd el a halloweeni változatát is.
Összetevők (2 főre):
• 2 evőkanál fekete só
• Jég
• 118 ml silver tequila
• 60 ml triple sec
• 118 ml lime lé
• piros, kék és zöld ételszínező
• Lime szeletek, díszítéshez
Elkészítés:
1. Benedvesítjük a lime szelettel a pohár száját és belemártjuk a fekete sóba.
2. Összekeverjük valamiben a tequilát a triple sec-et és a lime levet majd ezeket elosztjuk a két pohárban. Ezután csepegtetünk bele a három ételszínezőből, amíg el nem érjük azt a fekete színt, amit szeretnénk.
3. A már előbb felhasznált lime szeletet a pohár szélére rakjuk díszítésként.
The Risen from the Grave
Egy New Yorkból származó koktél, ami az egyszerűség és mégis különlegesség megtestesítője.
Összetevők (1 főre):
• 88 ml citromos vodka
• 60 ml bodzalikőr
• Jég
• 7 ml eper püré/100%-os eperlé
• Eper és menta levelek, díszítéshez
Elkészítés:
1. Összeöntjük a vodkát, likőrt és a jeget valamibe, amiben fel tudjuk rázni.
2. Egy pohár aljára eperlevet öntünk, majd ráöntjük a vodkás keveréket.
3. A végén pedig díszítjük az eperrel és a menta levelekkel.