10 étel, ami segít, hogy túléld a megfázást
Az a legrosszabb a megfázásban és az influenzában, hogy általában étvágyunk sincs tőlük.
Ezeket láttad már?
Viszont ha nem eszünk, legyengülünk és szervezetünk nehezebben küzdi le a betegséget.
Szerencsére vannak olyan ételek, melyek segítenek a vírusok és baktériumok legyőzésében.
Mutatjuk, mit javasolt fogyasztanod, ha megfáztál, vagy legyűrt az influenza
Húsleves
Anyukánk nem hiába mondta mindig, hogy a levest meg kell enni. Ez nem csak szeszély, a húsleves valóban nagyon hasznos. Nem csak a folyadékbevitellel segít a vírusok leküzdésében, de olyan anyagokat tartalmaz, melyek csökkentik a gyulladásokat a szervezetben.
Citrusfélék
A citrusfélékben található antioxidánsok és C-vitamin segíti az immunrendszer megfelelő működését. Ha eddig még nem képezték a mindennapjaid részét a C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen!
Fokhagyma, hagyma
A hagymafélék és fokhagyma nem csak az immunrendszert erősítik, hanem elpusztítják azokat a mikroorganizmusokat, melyek terhelik a szervezetünket és problémákat okoznak számunkra. Mindemellett gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.
Gyömbér
A gyömbér képes elpusztítani a megfázást okozó rhinovírusokat és gyulladásgátló hatásán kívül a fertőzések ellen is tökéletes. Érdemes az influenza időszakában minden nap lereszelni egy darab gyömbért és azt teaként elfogyasztani. Aki bírja a csípős ízeket, az a lereszelt gyömbért nyersen is megeheti, így még hatásosabb az eredmény.
Vigyázz! Ezeket a gyógyszereket nem mindegy, mivel veszed be
Vigyázz! Ezeket a gyógyszereket nem mindegy, mivel veszed be
Méz
A méz egy igazi természetes csodaszer. Képes gyógyítani az égési sérüléseket és a vágások hegét is. Vírus, gomba és baktériumölő hatása is van, a torkot pedig megvédi a fertőzésektől, ezért torokfájás esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Szelénben gazdag élelmiszerek
A szelén segíti a citokinek képződését a szervezetben, ami megkönnyíti a megfázás leküzdését. Szelénben gazdag élelmiszerek: diófélék, homár, osztrigák, kagylók, rákok, tonhal, stb.
Vörösbor
A borban található resveratrol és polifenolok a vírust felismerve megkettőzik magukat és megerősítik az immunrendszert, így könnyebben le tudjuk küzdeni a betegséget.
Gomba
Nagy áttörést jelentett az orvostudományban, amikor felfedezték, hogy a gombának vírusölő hatása van magas D-vitamin tartalma miatt. Innentől kezdve nem is nagyon kell magyarázni, miért teszed jól, ha gombát eszel a megfázás alatt.
Egy 94 éves orvos szerint EZ a pofonegyszerű módszer, hogy elkerüld az influenzát
Egy 94 éves orvos szerint EZ a pofonegyszerű módszer, hogy elkerüld az influenzát
Zsíros halak
A zsíros halakban szintén nagyon sok D-vitamin található, ezért ahogy a gombák, úgy a halak is vírusölő tulajdonsággal bírnak, mindemellett pedig a halak segítenek a fogyásban, a rákos sejtek elpusztításában és a csontok erősítésében is.
Cinkben gazdag ételek
A tökmag és a csicseriborsó sok cinket tartalmaz. Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik cinkben gazdag ételeket fogyasztanak az influenzaszezon idején, sokkal alacsonyabb arányban lesznek betegek, mint azok, akik nem.