Virágos ízek, görögdinnye és uborka: az idei nyár befutói
Munka után kiszabadulva egy szellős teraszon mi eshetne jobban, mint egy hűs, illatos limonádé vagy koktél? Most különleges kreációkat kínálnak a KIOSK és a Terasz éttermek is, ahol virágos, uborkás és zöldfűszeres finomságokkal is várják a közönséget. Kóstold meg és készítsd el otthon te is valamelyik pezsdítő italkülönlegességet.
Ezeket láttad már?
Citrus limonádé - 4 főre
1dl cukorszirup
3 citrom vagy 4 lime
1,75 l szóda
Készítsd cukorszirupból (a cukor és forró víz azonos mennyiségű elegye). A kezeletlen /nem bio/ citrusfélék előfordulása miatt jól mosd meg a citromot vagy lime-ot, majd facsard ki a levét ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek az italba keserű ízt okozva. A fenti összetevőket keverd össze és öntsd fel ízlés szerint szódával vagy szénsavmentes vízzel.
Uborkás- bodzás limonádé - 4 főre
1dl bodzaszörp
3 citrom
negyed uborka
1,75 l szóda
Készíts bodzaszörppör, amihez add hozzá a citrus kifacsart, leszűrt levét, majd vékonyra szeletelt kígyóuborkát, és öntsd fel tetszőlegesen szódával vagy szénsavmentes vízzel egy kancsóba. Néhány percre pihentetsd a hűtőben szervírozás előtt, hogy érvényesüljön az uborka frissítő hatása.
Summer punch - 2 főre
2 szelet görögdinnye
4 evőkanál cukorszirup
1 citrom
4cl vodka
fél üveg habzóbor
friss gyümölcsök
Turmixgépben dolgozz el négy evőkanál cukorszirupot és egy citrom levét friss kimagozott görögdinnyével, ehhez ízlés szerint add hozzá a vodkát, majd tedd be a hűtőbe. Szervírozás előtt adj hozzá némi habzóbort és friss gyümölcsöket.
Mentás elixír - 1 főre
1 evőkanál porcukor
1 lime
4szem szőlő
kevés menta
4cl Irsai Olivér Szőlőpálinka
1dl szóda
Néhány szőlőszemet törj össze egy evőkanál porcukorral a pohárban, majd add hozzá egy fél lime levét. Ezt alaposan keverd el egy kevés mentalevéllel, majd öntsd rá tetszés szerint Irsai Olivér Szőlőpálinkát, töltsd fel a poharat jéggel és végül lazíts az italon némi szódával.