Vesd be az ünnepekre a foodstylist receptjeit!

2015. december 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

2005-ben a Miss Balaton győzteseként ünnepelte az ország, éveken át modellként dolgozott. Marton Adrienn sikeresen váltott! A kétgyermekes családanyja, közgazdász diplomáját és modell múltját, a fakanálra cserélte. Los Angelesben dolgozott, mint ételstylist, privát séf és receptíró, ma pedig már bárki nyomon követheti heti rendszerességgel megjelenő egészséges receptjeit és konyha tippjeit. Ha kedveled az egészséges, de ugyanakkor különleges finomságokat, készítsd el az alábbi recepteket!

Sült paprika vajkrém
Elkészítés: 45 perc
Hozzávalók: 2 db kápia paprika, 200 g sózatlan vaj, szobahőmérsékletű, 1 csapott evőkanál piros paprika, 1 evőkanál friss kakukkfű, só, bors
Így készítsd el:
1. Süsd a paprikákat 200 fokos sütőben, kb. 20-30 percig, közben egyszer forgasd meg és hagyd, hogy pár helyen szenesedjen is. Mielőtt a héját lehúznád, helyezd egy zárt nejlonba, ahol a gőz miatt a héja felpuhul és nagyjából 5-10 perc múlva könnyen eltávolítható róla.
2. Egy konyhai robotgépben aprítsd a sült paprika húsát, a kakukkfüvet és a piros paprikát szinte teljesen krémes állagúra.
3. Lassanként adagolj hozzá a vajat, míg az is krémes állagúvá válik.
4. Ízés szerint sózd, borsozd.






Tej- és gluténmentes mézeskalács
Mennyiség: 17 db 5cm átmérőjű kör alakú sütemény
Elkészítés: 25 perc
Tészta hűtése: minimum 1,5 óra
Hozzávalók tésztához: 150g mandula liszt, 130g zabkorpa, 2 csipet só,
1 vanília rúd kikapart belseje, 7 evőkanál méz, 1db tojás, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 65g pödör földi mogyoró olaj / vagy mogyoró olaj, 1/4 teáskanál szódabikarbóna. Díszítéshez cukormáz: tojásfehérje, porcukor (tojásfehérjénként 15-20 dkg porcukor). Színező anyagok, természetes színező anyagok: kakaó, málnaszörp vagy mesterséges színező anyagok - ételfesték
Így készítsd el:
1.Keverd össze az átszitált mandula lisztet, a zabkorpával, sóval, szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerkeverékkel egy nagyobb tálban.
2. Egy kisebb tálkába tedd bele a tojást és keverd össze a fehérjét a sárgájával. Öntsd hozzá a mogyoró olajat, a mézet és a vanília rúd kikapart belsejét.
3. Az így kapott keveréket, öntsd bele a száraz hozzávalókat tartalmazó tálba. Alaposan dolgozd egybe a tésztát. Kézzel is gyúrhatod a ragadós masszát. Ha úgy érezzük, hogy nem áll egybe kellőképpen, adj hozzá még 1 evőkanál mézet.
4. Helyezd a tésztát két sütőpapír közé és nyújtsd ki, addig amíg 3-5mm vastag téglalap alapot kapsz belőle.
5. Pihentesd az így kapott mézeskalács tésztát a hűtőben, 1,5 órára, letakarva (folpack-kal).
6. Ha lehűlt, szitáld meg a tetejét mandula liszttel és sütemény kiszúró formákkal, vágj ki belőle alakzatokat. Dolgozz gyorsan, mert ha méz elkezd olvadni, akkor nagyon ragadós lesz a tészta.
7. Az így kapott sütiket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 10-12 percig 175 fokon, addig, míg a szélük el nem kezd barnulni.
8. Mielőtt díszítenéd a tetejét, várd meg, míg teljesen lehűl a sütemény.
Cukormáz készítés:
Egy tojásfehérjét verj habbá és add hozzá az átszitált porcukrot. Annyit tegyél hozzá, míg sűrű anyagot nem kapsz. Miután habverővel felverted, az állagának sűrű tejfölszerűnek kell lennie. Használhatsz a díszítéshez cukormáz adagolót, vagy egy nejlon egyik sarkát levágva is dekorálhatod a mézeskalácsot.
Tipp: A nyers tésztát sütés előtt minimum 1,5 óráig, maximum 12 óráig a hűtőben tárold, hogy a nyújtásnál ne ragadjon, illetve sütés után puhább legyen a tésztája.
















Adj ehető ajándékot: Citrusos levendulás bőrradír
Elkészítés: 10 perc
Hozzávalók: 70 ml olívaolaj, 1 kis szál friss rozmaring, 1 evőkanál szárított levendula, 200g Himalája só, 2 teáskanál reszelt grapefruit héja, 1 evőkanál friss grapefruit leve
Így készítsd el:

1. Kevergesd az olíva olajat a szárított levendulával és a rozmaringgal alacsony tűz fölött, egy kis edényben. Melegítsd öt percig, amíg az olaj eléggé felmelegszik.
2. Vedd le a tűzről, majd várd meg, míg szobahőmérsékletűre hűl.
3. Egy tálban, keverd össze a sót, reszelt grapefruit héjjal és lével. Öntsd hozzá az olajat és kevergesd addig, míg egybeáll. Helyezd az így kapott bőrradírt egy légmentes üvegbe.




Olvass még több finom receptet a www.martonadrienn.hu oldalán!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Sztárszerelmek, melyek a hatalmas korkülönbség ellenére is tökéletesen működnek: többen vannak, mint gondolnád

Sztárszerelmek, melyek a hatalmas korkülönbség ellenére is tökéletesen működnek: többen vannak, mint gondolnád

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)

Ismerd fel a mellrák tüneteit: 3 lépésben elvégezheted az önvizsgálatot (x)

Ismerd fel a mellrák tüneteit: 3 lépésben elvégezheted az önvizsgálatot (x)