Vesd be a forró nedűt!
Ha te is azok közé tartozol, akik nehezen viselik a hideg téli napok időjárási viszonytagságait, mindig legyen a konyhádban egy finom leves, ami pillanatok alatt felmelegíti a testedet és a lelkedet. Vesd be az alábbi két bombabiztos receptet!
Ezeket láttad már?
Minestrone leves
Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma, 3-4 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1/4 kelkáposzta, fél zellergumó, 1 doboz vörös bab, 20 dkg vajbab, fél cukkini, 1,5 dl paradicsomsűrítmény, só, bazsalikom, bors, babérlevél, cukor, 5 dkg száraz tészta
Így készítsd el:
Párold üvegesre kevés olajon a kockára vágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát, majd tedd bele a répakarikákat és a babérleveket. Ízlés szerint sózd meg és párold fedő alatt 10 percig, majd add hozzá a zellert, a káposztát és a vajbabot. Ezután jöhet a paradicsom sűrítmény, majd ízlés szerint némi víz, fűszerek, kevés cukor. Ha minden megvan, főzd az egészet puhára. Amikor már teljesen puhák a zöldségek, add hozzá a vörös babot, a felkockázott cukkinit és a tésztát.
További három isteni krémleves receptet találsz a Blikk.hu oldalán.
Fokhagyma leves
Hozzávalók 3 személynek: 8 dkg fokhagyma, 12 dkg emmentáli sajt, 4 dl 1,5%-os tej, 2,5 dl 20 %-os főzőtejszín, 1 db leveskocka, 1 dkg étkezési keményítő, bors, só, 3 dl víz
Így készítsd el:
A fokhagymát törd át, forrald 3 deci vízben, majd öntsd hozzá a tejet. Ezután dobd bele a leveskockát, szükség szerint sózd, borsozd. Mielőtt felforrna, még tejszínnel sűrítsd a levest. Ezután old fel a keményítőt három evőkanál vízben. Add a leveshez, folyton kevergetve főzd tovább pár percet. Ha kész, hagyd kicsit hűlni. Végül tálald reszelt sajttal és borssal hintve.