Várnak a legjobb szilveszteri fogások!
Marton Adrienn foodstylist gondoskodik arról, hogy az év utolsó napján ne csak a partiszetted, hanem az ünnepi menüd is trendi legyen. Búcsúztasd stílusosan az évet!
Ezeket láttad már?
Lazackaviáros- amerikai mini palacsinta créme fraiche-vel
Mennyiség: 8 db Amerikai palacsinta (méret: nagyjából 10 cm átmérőjűek)
Elkészítés: 10 perc
Hozzávalók: 2dl joghurt, 1db tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna
4 púpozott evőkanál zabliszt, só, bors ízlés szerint, Pödör szőlőmagolaj sütéshez, lazac kaviár ízlés szerint, créme fraiche, ízlés szerint dekorálás: snidling levágott vége
Így készítsd el:
1. Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a zablisztet, szódabikarbónát, sót, borsot. Készíts egy lyukat a száraz összetevők közepébe, és öntsd bele a joghurtot és a tojást.
2. Keverd addig, amíg teljesen sima ám állagra sűrű tésztát kapsz. ( A hagyományos magyar palacsinta ehhez képest sokkal folyósabb.) Pihentetésre nincs szükség, azonnal süthető.
3. Egy felforrósított serpenyőbe öntsd bele az olajat, majd állítsd közepes lángra a tűzet. A tésztából önts nagyjából fél deciliternyi adagokat, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényszerű palacsintákat kapj. Először süsd meg az egyik oldalát.
4. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna a tészta, akkor egy határozott mozdulattal fordítsd át a túloldalra. Süsd meg a másik oldalát is. Vigyázz, mert nagyon hamar megsül, nagyjából fél perc.
5. Köralakú kiszúró formát használj a palacsinta formálására. Minden egyes kiszaggatott palacsinta tészta tetejére tegyél créme fraiche-t és kaviárt. Díszítésnek snidling véget használj.
Tipp: A créme fraiche helyettesíthető tejföllel is.
Dióban forgatott mozzarella golyók zölség pálcikákkal
Mennyiség: 4 golyó/ fő
Adag: 4 főre
Elkészítés: 10 perc
Hozzávalók: 16 db mozzarella golyó, 60g kenhető sajt, 2 marék dióbél, durvára vágva, 2-3 db sárgarépa pucolva és zellerszár – vékony pálcika alakra vágva, 2-3 szál ropi, só
Így készítsd el:
1. A mozzarella golyókat vedd ki a saját levükből és szórd meg sóval mindenhol, majd egyesével mártogasd bele a puhább krémsajtba.
2. Ha megvagy, a durvára vágott dióbélbe is forgasd bele a sajtgolyókat. Fogó pálcikának használj egy-egy fél ropit vagy sárgarépa és zeller szárat.
Tipp: 1. A krémsajtot, használat előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy folyós-kenhetőbb állagú legyen.
2. A kész golyókat tedd fogyasztás előtt egy órával a hűtőbe, hogy a sajtkrém a dióval egy keményebb burkot képezzen a mozzarella golyók körül.