Várnak a legjobb egyiptomi fogások!
Siess a a legközelebbi újságoshoz, mert a most megjelent szeptemberi számban a rengeteg hasznos tipp mellett, eredeti egyiptomi recepteket is találhatsz. Most az egyik legjellegzetesebb étel, a Koshari fő összetevőinek legfontosabb lépéseit mutatjuk meg. Keresd a többi receptet a szeptemberi magazinban!
Ezeket láttad már?
Az egyik legjellegzetesebb egyiptomi étel a következőkből tevődik össze:
1. Fahéjas rizs
Hozzávalók: fél kiló hosszú szemű rizs, 2-3 evőkanál olaj, 2/3 kanál ghee, 4 deci víz, fél evőkanál római kömény, fél evőkanál koriander, 1-2 evőkanál fahéj, pici olaj
Így készítsd el:
Első lépésként adj egy pici olajhoz ghee-t, tegyél bele két kanál rizst, pirítsd barnára, és húzd félre. Ezután add hozzá a maradék rizst, amit korábban vízben áztattál és a fűszereket, engedd föl vízzel, majd fedd le és időnként megkevergetve főzd addig, amíg teljesen meg nem fő.
2. Fél-fél csomag készre főzött szarvacska és spagetti tészta
4. Csicseriborsó
Hozzávalók: 2-3 marék csicseriborsó
Így készítsd el:
Áztasd be a borsót meleg vízbe, míg elkészülnek a szószok, főzd puhára némi sós vízben
5. Sült hagyma
Hozzávalók: 1 nagy hagyma, olaj, liszt
Így készítsd el:
Vágd nagyon vékony szeletekre a hagymát, tedd egy tálba, sózd meg és szórj rá egy kis lisztet. Süsd ki bő olajban és hagyd kihűlni.
6. Csípős fokhagymás szósz
Hozzávalók: 1 db közepes méretű hagyma, egy-egy evőkanál ghee, 2 db csípőspaprika, só, bors, ízlés szerint curry, koriander, szerecsendió, 1 db citrom leve, 5 evőkanál ecet, 1 kiskanál sűrített paradicsom
Így készítsd el:
Melegítsd fel két külön serpenyőben a vajat, majd dinszteld a hagyma felét az egyik, a másik felét pedig a másik serpenyőben. A fokhagymás szószhoz adj az egyik serpenyőbe két gerezd összevágott fokhagymát, curryt, ecetet, sót és az egy citrom levét. A csípős szószhoz add a másik serpenyőben lévő hagymához az összevágott csípőspaprikát, egy nagyon pici sót és szerecsendiót és egy pici kanál sűrített paradicsomot.
Miután minden összetevőt elkészítettél, halmozd egymásra az ételeket a következők szerint: fahéjas rizs, tészta, csicseriborsó, paradicsomszósz, sült hagyma, végül a tetejére öntsd rá a fokhagymás és a csípős szószt is.