Üss össze egy kis rizottót!

2015. február 21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Különleges, laktató, és nagyon sokféleképpen variálhatod. Mi ezért is imádunk rizottót készíteni! Ha van egy kis időd a hétvégén, feltétlenül próbáld ki az alábbi két receptet.

Koktélrákos rizottó
Hozzávalók: 300 gr koktélrák (fagyasztott), 1 bögre rizottó rizs, 1 fej hagyma (közepes), 3 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor, vaj, 1 liter húsleves alaplé (ha van: hal alaplé), petrezselyem, olívaolaj, só, bors, parmezán sajt
Így készítsd el:

Párold a koktélrákot vajon egy gerezd fokhagymával néhány percig majd tedd félre. Ugyanabba az edénybe tegyél egy kanál vajat és olívaolajat és párold meg a felaprított hagymát benne, a végén tedd hozzá a maradék aprított fokhagymát is. Ezután jöhet hozzá a rizs, engedd fel a fehérborral és önts hozzá a forró alapléből is. Folyamatos keverés mellett lassan adagold hozzá az alaplét, ahogy a rizs magába szívja. Addig folytasd, amíg a rizs megpuhul. Közben ízlés szerint sózd, borsozd. Amikor kész, add hozzá az előzőleg megpárolt koktélrákokat, egy kis vajat, és szórd meg reszelt parmezánnal és petrezselyemzölddel.


Vargányás rizottó sült fokhagymával
Hozzávalók: 25 dkg rizottó rizs, 1 db vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 4 dl zöldségalaplé, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg vargánya gomba, reszelt parmezán, főzőtejszín, friss petrezselyem, só, fehérbors, citromlé Valamint: 2 fej fokhagyma, olívaolaj, só,bors
Így készítsd el:
A vöröshagymát vágd apró kockákra, és pirítsd előmelegített serpenyőben, olívaolajon rövid ideig. Add hozzá a rizst, sót, fehérborsot, és folyamatos kevergetés mellett először fehérbort, majd az alaplét adagold hozzá. Főzd közepes lángon. Amikor eléri a megfelelő puhaságot, add hozzá a külön olíván megpirított vargányát, és folyamatosan krémesítsd kevés vajjal, főzőtejszínnel és parmezán sajttal. Ezalatt szedj gerezdjeire két fej fokhagymát, de nem tisztítsd meg őket. Egy hőálló edényben olajjal kicsit locsold meg, bátran sózd, borsozd, és süsd 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt. Tálald a rizottót friss petrezselyemmel és a sült fokhagymával.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)