Ünnepelj a Szamos Marcipánnal!

2014. december 5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha a bécsi kiruccanásaid során egy kis hazai ízre vágysz, feltétlenül látogass el a Szamos Marcipán újonnan nyílt üzletébe. A nagy múltú cukrászat új üzletének megnyitóján mi is ott jártunk, ahonnan két finom különlegesség receptjét is elhoztuk nektek.

A 80 éves múltra visszatekintő cukrászat a már megszokott magas színvonalú kínálattal, valamint internetes tortarendeléssel és ingyenes házhozszállítással várja az osztrák vendégeket. A gasztronómiai élményt nemcsak a mennyei finomságok, hanem a berendezés és a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra darabjai teszik még különlegesebbé. Mostantól már nemcsak Budapesten, hanem Bécsben is élvezheted sütemények adta örömöket. Ne feledd, ha Bécs, akkor irány a Szamos (3. kerület Bécs, Lanstrasser, Hauptstrasse 72.) és ne felejts el a hozzád legközelebb eső hazai cukrászdába is betérni. Kattints a www.szamosmarcipan.hu oldalra!

Sacher torta
Hozzávalók: Tészta: 15 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 7 db tojás, 13 dkg porcukor, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt Töltelék: 40 dkg baracklekvár, 10 dkg cukor (híg lekvár esetén) Ganache: 30 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín
Így készítsd el:

A vajat a porcukorral keverd habosra, közben a tojássárgáját egyenként, keverés közben add hozzá. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd habbá. A csokoládét kíméletesen, gőz fölött olvaszd fel és add a vajas keverékhez, majd lassú mozdulatokkal keverd bele a tojásfehérjét, végül a lisztet is. A tésztát simítsd el egy 22 cm átmérőjű tortaformában enyhén homorúan, süsd 50-60 percig 160-180 fokos sütőben. 15-20 perc sütés után a torta tetejét egy alkalommal permetezd be vízzel. Ezután az elkészült tészta peremét kicsit gömbölyítsd le, majd lapjában vágd ketté és tedd rá a forralt baracklekvár felét. A lekvár másik felét főzd fel, amennyiben szükséges adj hozzá cukrot, és a torta tetejét és oldalát kend meg vele. Végül öntsd rá a csokoládéból és tejszínből készített ganache-t, és simítsd el rajta. Ganache készítése: a tejszínt forrald fel, majd keverd az olvasztott csokoládéhoz 3-4 részletben, míg homogén krémet kapsz.


Ne tedd hűtőszekrénybe, fedett műanyag dobozban tárold fogyasztásig!

Eszterházy torta
Tésztához: 11 db tojásfehérje, 37 dkg cukor, 41 dkg darált dió Töltelékhez: 2 db egész tojás, 22 dkg cukor, 1 dl tej, 1 dkg vaníliás pudingpor Krémhez: 1,5 dl tej, 2 dkg vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 27 dkg vaj, 7 dkg szeletelt dió, 3 cl Triple –sec (likőr) Díszítéshez: 5 dkg baracklekvár, 18 dkg fondant, 1 dkg csokoládé, 15 dkg darált dió (panírozáshoz)
Így készítsd el:
A tojásfehérjét a cukorral verd habbá, keverd hozzá a darált diót, és készíts hat darab 22 cm átmérőjű lapot, amiket süss 200 fokon 16-18 percig. A töltelékhez a hozzávalókat főzd fel, majd hűtsd le. A krémhez a tejet forrald fel, a cukrot a pudingporral és egy kevés hideg tejjel keverd simára, majd főzd fel kis lángon a forró tejhez öntve. A sűrűre főtt krémet törd át szitán, majd keverd ki vajjal. Ha megvagy, hozzákeverheted a diót és a Triple-sec likőrt, végül keverd habosra a korábban elkészített töltelékkel. Ezután állítsd össze a krémet a lapokkal rétegezve a tortát, majd az oldalát is vond be a krémmel. A díszítéshez a torta tetejére kenj lekvárt, majd langyos fondant. Végül húzz olvasztott csokoládéval párhuzamos csíkokat, majd mintázd keresztirányban egy kés hegyével elhúzva is. A torta oldalát panírozd darált dióval.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Dukai Regina: „Hiszek abban, hogy a vonzás törvénye működik!”

Dukai Regina: „Hiszek abban, hogy a vonzás törvénye működik!”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Neked is állandóan fáj a gerinced? - Ezekre figyelj, hogy megelőzd a bajt! (x)

Neked is állandóan fáj a gerinced? - Ezekre figyelj, hogy megelőzd a bajt! (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)