Ünnepeld a macaron világnapját!
A francia desszert március 20-i ünnepnapja alkalmából természetesen egy mennyei macaron receptet osztunk meg veled. Ízesítsd, színezd a saját ízlésed szerint!
Ezeket láttad már?
Gyümölcspürés macaron
Hozzávalók: A tésztához 250 g porcukor, 250 g mandulaliszt, 170 g tojásfehérje, két részletre osztva, 85 g cukor, 0,5 deci víz, 160 g cukor, ételfesték
A töltelékhez: 500 g gyümölcspüré, ízlés szerint bármilyen gyümölcsből, 50 g cukor, 10 g pektin
Így készítsd el:
Első lépésként keverd össze a porcukrot a mandulaliszttel és a tojásfehérje felével. Ezt a keveréket tetszőleges színre színezheted ételfestékkel. Ha megvagy az első lépéssel, habosíts a cukrot a maradék tojásfehérjével. Ezután készíts fél deci vízből és a cukorból szirupot, melyet hevíts 115°C-ra. A tökéletes eredmény érdekében szerezz be egy maghőmérőt, így nemcsak a macaron készítésnél lehetsz pontos, hanem más alkalommal is. A cukor és a tojásfehérje keverékét öntsd össze a cukorsziruppal, majd habosítsd kihűlésig. Ezután keverd hozzá a mandulalisztes, színezett keveréket. Az elkészült masszát töltsd nyomózsákba, majd formálj sütőpapírra kis halmokat. Süsd 190°C-on 10 percig. A töltelékhez keverd össze a cukrot és a pektint, majd add hozzá a gyümölcspürét és folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg sűrűvé, formálhatóvá nem válik. Miután kihűlt a tölteléked, kend meg a korongok felét, majd tapaszd össze a másik felével.