Új fagyizó nyílt az Andrássy úton: A Hisztéria Cremeria fantasztikus!
Izgalmas, új résztvevővel bővült a fővárosi fagylaltozók palettája, megnyílt a Hisztéria Cremeria a gyönyörű Andrássy úton. Ez nem klasszikus fagyizó, hanem "cremeria", egy olyan hely, ahol a legmodernebb technológiát, a friss, szezonális alapanyagokat és a hagyományokat ötvözi az évtizedek óta cukrászattal és fagylaltkészítéssel foglalkozó Ipacs család.
Ezeket láttad már?
A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg, van fagylaltozójuk a WestEnd bevásárlóközpontban, egy gyönyörű cukrászdájuk és cukrászüzemük Tápiószecsőn, valamint egy másik üzletük a Pest megyei Gyömrőn.
Legújabb dobásuk a főváros legszebb sugárútján nemrég megnyílt Hisztéria Cremeria, ahol kreatív hozzáállással, a legmodernebb technológiával felszerelkezve, nagy lelkesedéssel és sok-sok bátorsággal vágtak neki a munkának.
Szakítva az évtizedek óta tartó hagyományokkal, itt nincs látványpult, nem halomra áll a fagylalt, és nincsenek különleges dekorációs elemek sem. A fagylaltok nagy része letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, mint például a sárgadinnye pármai sonkával, vagy éppen a ricotta karamellás fügével, de gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is, készítenek cukor, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is.
A Hisztéria Cremeria megnyitóján mi is ott voltunk, és kipróbáltuk a ricotta, karamella, füge kombinációt a New York-i sajttortás ízzel együtt:
Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan lehet, hiszen látványra nincs is mód választani, kóstolni azonban ér! Sőt, itt nincs titok, minden a vendégek szeme előtt készül egy üvegfallal elválasztott "látványkonyhán".
Ha annyira nem vagy oda a fagylaltokért, vagy esetleg a hűvösebb napokban is valami ínycsiklandozóan finomra vágynál, akkor is érdemes ellátogatni a Hisztériába, mert a fagyik mellett elegáns, franciás desszertek is sorakoznak a pultban, a szezonnak megfelelő gyümölcsös vagy éppen csokoládés ízvilágban.