Tükörtojások a füvön- azaz lime-os-avokádós, mindenmentes torta sárgabarackkal
Marton Adrienn rengeteg titkos trükk birtokában van, amitől egy étel nemcsak szemkápráztatóan látványos, de ínycsiklandóan ízletes lesz. Most igazán rafinált édességet készített kifejezetten húsvétra, amivel te is nagy sikert arathatsz!
Ezeket láttad már?
Tükörtojások a füvön - Lime-os-avokádós, mindenmentes torta sárgabarackkal
Mennyiség:12-14 szelet
Elkészítés: 15-20 perc
Hozzávalók:
Tésztához:
300 g kesudió
100g reszelt kókusz
160 g magozott datolya
1 vanília rúd kikapart belseje
1 ek. lime leve
1 ek. lime reszelt héjja
1 csipet só
4-5 ek. méz
1 marék mandula
Krémhez:
6- 7db érett avokádó kikapart belseje
100-110 ml lime lé
4 ek. lime reszelt héjja
90 g méz
2 ek. juhar szirup ( helyettesíthető még mézzel)
1 csipet só
Díszítés:
1 tojás fehérje
1 ek. eritrit
8 db fél sárgabarack
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg a hozzávalók elkezdenek egybe állni és tésztához kezd hasonlítani az egyveleg. ( Attól függően mennyire áll egybe a tészta, adjunk még hozzá mézet.)
2. Egy 25 cm átmérőjű kerek torta alapot vajazzunk ki, majd egyengessük el az aljára egységesen a kesudiós masszát.
3. A krém hozzávalóit is tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg teljesen krémes állagot kapunk. A krém ne legyen nagyon folyós, de jól kenhető legyen.
4. Öntsük a masszát a tészta alapra.
5. Minimum 4 óráig tegyük hűtőbe a tortát.
Tipp: Díszítésnek, én egy tojásfehérjét, eritrittel kemény habbá vertem és beletöltöttem nejlonzsákba. A nejlon egyik sarkát kivágtam, amiből a torta szélére egymástól 1 cm távolságra kisebb köröket nyomtam. A közepükbe egy-egy fél sárgabarackot tettem. Tálalás előtt még 30 percre visszatettem a hűtőbe a tortát.