Topmodell a konyhában! - Szikszai Johanna ünnepi menüje

2013. június 12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nagyon szeretek főzni, sütni és amikor időm engedi, a konyhában pörgök-forgok. Éppen vizsgaidőszak van az egyetemen, ilyenkor kevesebbet vagyok úton, többet főzök.

A mai nap különleges volt, a barátom, Balázs születésnapja. 3 év alatt már megkérdeztem tőle néhányszor, hogy mi a kedvenc étele, de mindig azt válaszolta, hogy "Sok mindent szeretek!" Én egyszerűbb eset vagyok, múlt hétvégén mindkét Nagymamámhoz hivatalos voltam ebédre és micsoda véletlen, mindkettőjük töltött káposztát főzött.

Természetesen ma a szülinapos kívánsága szerint készítettem el a menüt. Halat terveztem sütni, de így némileg változott a terv, Balázs kívánsága ugyanis hideg gyümölcsleves és rántott csirkecomb volt.

Hozzávalók a gyümölcsleveshez. Barack, meggy, szegfűszeg, fahéj, cukor, tej. Liszt csak akkor kell ( a habaráshoz), ha nem tejjel, hanem vízzel csináljuk.

A gyümölcslevest 15 perc alatt összevarázsoltam, sok-sok sárgabarack és meggy volt benne. A leveseknél gyakran abba a hibába esek, hogy nincs leve. Illetve van, de kevés, mert telepakolom a fazekat mindenféle zöldséggel, gyümölccsel, hússal.

Az elkészült gyümölcsleves tejszínhabbal.
A rántott csirke és a krumplipüré hozzávalói.

A rántott csirkéhez felső combot vettem, amit ügyesen ki kellett csontozni.

Így csontozok.
Ilyen szépen kicsontoztam a combokat.

Bevallom, itt csak a fotó erejéig "csontoztam", utána átadtam a kést Balázsnak. Egyébként istenien főz, sokszor együtt csinálunk mindenféle finomságot.
Közben elkészült a krumplipüré (krumpli, vaj, tejföl, só, szerecsendió) és szépen megsültek a húsok is. Sütéshez, főzéshez többnyire olívaolajat vagy kókuszzsírt használok, de annyira nem vagyok elszánt, hogy rántott húst vagy pörköltet is azzal készítsek, úgyhogy ma egyszerű napraforgóolajat használtam.

Balázs kedvenc tortája a túrórudi torta. Természetesen ezzel szerettem volna neki kedveskedni. Egyszer készítettem már egy brownie alapút, most viszont egy új recepten akadt meg a szemem.

A túrórudi torta hozzávalói. A zabfalatokat már összetörtem a mozsárban, a csokit lereszeltem, ez látható abban a fekete műanyag tálban.

Nagyon könnyűnek tűnt, és valóban az is volt. Csak a fagyasztóban volt nehéz neki helyet találni a brokkolik, jégkrémek és rákok között. Kicsit megkönnyítem a dolgom azzal, ha nem pötyögöm be a pontos receptet, hanem megosztom a linket, ahol én rábukkantam: ide kattintsatok!

Alakul a torta. Az alap, az első réteg krém és csoki után.

A torta fantasztikusra sikerült. Ezt onnan tudom, hogy Balázs minden falat után hümmögött és azt motyogta: "Úristen, ez isteni!" Este pedig egy kedves barátunk is eljött hozzánk és szintén minden falat után méltatta a sütikémet. "Hani, ez tényleg iszonyat jó lett!"

Elkészült, 24 gyertyával a tetején.
Az első szelet, aztán még egy és még egy...

Remélem, kedvet kaptatok egy kis sütéshez, főzéshez! Sok sikert hozzá és kellemes napot kívánok minden kedves Glamour-lánynak!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)