Tökéletes randivacsora: Pezsgős-kapribogyós serpenyőben sült lazacfilé, spenótchipssel
Tökéletes a randivacsorához, vagy a szerelmes Valentin-napi romantikus vacsorához.
Ezeket láttad már?
Egészséges, könnyű, a pezsgő miatt ünnepibb mint egy megszokott recept, emellett a lazac-rozmaring-gyömbér afrodiziákum, azaz érzelmi- és fizikai vágyfokozók, ami ideális egy szerelmes éjszaka előtt :-)
Pezsgős-kapribogyós serpenyőben sült lazacfilé, spenótchipssel
Mennyiség: 2 fő
Elkészítés: 20 perc
Hozzávalók:
2 db bőr nélkül lazac filé
3ek. Pödör Szőlőmag olaj
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
frac12; tk. só
frac12; tk. frissen őrölt bors
1ek. friss rozmaring levél, nagyon apróra vágva
frac12; citrom reszelt héjja
1dl pezsgő
2dl csirke alaplé
4tk. kapribogyó
1tk. gyömbér, reszelve
1,5 dl tejszín
Spenót chips:
4 bögre bébispenót levél
2 ek. Pödör olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Lépésről lépésre:
1. A lazacok mindkét oldalát szőlőmagolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és reszelt citromhéjjal bedörzsöljük. A serpenyőt felforrósítjuk és a hal mindkét oldalát 4-4 percig sütjük, addig, amíg a külseje aranybarna és ropogós, a belseje omlós és nem rózsaszín már a húsa.
2. Kivesszük a lazacfiléket a serpenyőből pihentetni egy tálra. Időközben üvegesre pároljuk a fokhagymát a serpenyőben maradt zsiradékban. Felöntjük pezsgővel, aminek az alkohol tartalmát elfőzzük.
3. Hozzáadjuk a kapribogyót, a reszelt gyömbért és a csirke alaplevet. Addig főzzük, amíg a szósz a felére redukálódik. Legvégén felöntjük tejszínnel és addig hagyjuk még a tűzön, amíg mártás állagot nem kapunk. Sóval-borssal ízesítjük.
4. Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal addig, amíg az olaj egyenletesen befedi a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek.
TIPP: Abban az esetben, ha nincs gyömbér reszelőnk, takarjuk le egy fóliával a hagyományos sajtreszelő tetejét. Ezzel a technikával csak a gyömbér friss húsát kapjuk, míg szálkás, fás része nem kerül lereszelésre.
Olvass még több finom receptet Adrienn oldalán: www.martonadrienn.hu!