Tökéletes páros: isteni borok és mennyei francia finomságok
Ha igazán különleges gasztronómiai élményre vágysz, mindig legyen otthon egy finom üveg Twickel bor és néhány alapanyag, melyek segítségével mennyei francia nyalánkságot tudsz készíteni.
Ezeket láttad már?
Fehér vagy étcsokoládé trüffel pirított tökmaggal és kakaóbabbal
Hozzávalók a fehér trüffelhez: 200 gramm fehér csokoládé, 60 gramm tejszín, apróra vágott tökmag, az étcsokoládés verzióhoz: 200 gramm étcsokoládé, 120 gramm tejszín, kakaóbab
Így készítsd el:
Mindkét variációhoz olvaszd fel külön-külön a csokoládét, tedd bele a tejszínt, majd keverd el csomómentesre. Miután kihűlt, formázz kis golyókat és ízlés szerint forgasd tökmagba, kókuszreszelékbe narancsporba, vagy kakaóbabba.
Ehhez a nyalánksághoz a Twickel Kajmád Sauvignon Blanc 2016-os borát ajánljuk.
Az étcsokoládés verzióhoz a Gróf Zichy Kékfrankos 2012-es borát ajánljuk.
Borzselé
Hozzávalók: 500 ml Twickel Kajmád Rosé Cuvée 2016, 6 lap zselatin, liofilizált málna vagy eper
Így készítsd el:
Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe, majd pár perc után óvatosan nyomkodd ki belőle a vizet és old fel egy pici meleg vízben. Ezután keverd el a hideg borral és öntsd formába. Rakj mindegyik formába a gyümölcsből és tedd a hűtőbe. Fél óra után már fogyaszthatod is.
Bazsalikomos choux
Hozzávalók: 200 gramm tej, 200 gramm víz, 8 gramm cukor, 16 gramm só, 176 gramm vaj, 220 gramm liszt, 9 db közepes méretű tojás
Így készítsd el:
Forrald fel a vizet, a tejet, a sót és a cukrot egy edényben. Add hozzá a lisztet és keverd folyamatosan addig, amíg a tészta magától leválik az edény faláról. Ha kész, vedd le a tűzről, majd dolgozd bele egyesével a tojásokat és az apróra vágott bazsalikomot. Ezután tedd nyomózsákba, formázz pici köröket, majd süsd 220 fokon 25 perc alatt készre.
Ehhez a sós finomsághoz a Twickel Liszt Cabernet Sauvignon 2015-ös, a Kajmád Cuvée 2013-as, Kajmád Merlot 2013-as vagy a Gróf Zichy Kékfrankos 2012-es borát ajánljuk.