Tápióka a gyöngyök gyöngye
Tudtad, hogy a tápiókagyöngy kiváló keményítő, melyből mennyei puding készíthető? Próbáld ki te is az alábbi két pár perc alatt összedobható gluténmentes finomságot.
Ezeket láttad már?
Barackos tápiókapuding
Hozzávalók: 20 dkg tápiókagyöngy, 2 dl kókusztej, 6 dl tej, 4 evőkanál. cukor, csipet só. A zseléhez: 3 db barack, 4 evőkanál. cukor, 1 kávéskanál zselatin
Így készítsd el:
A tápiókagyöngyöt öntsd fel langyos vízzel, hogy ujjnyira ellepje, majd 10 perc után add hozzá a tejet is és a csipet sót. Kis lángon főzd, néha kevergetve, hogy a gyöngyök üvegesek legyenek. Ha megfőttek, add hozzá negyed óra múlva a kókusztejet és a cukrot, majd hagyd üvegekbe adagolva kihűlni. A barackok húsát cukorral főzd fel puhára. Keverd el tűzről levéve, pár kanál vízben oldott zselatinnal, majd hűtsd ki kavargatva és öntsd rád a tápióka tetejére. Hűtőben hagyd dermedni.
Szilvás tápiókapuding
Hozzávalók: 25 dkg tápiókagyöngy, 1 liter tej, 4 kanál cukor, vanília-aroma (vagy 1 rúd vanília). A szilvaöntethez: 50 dkg szilva, 4 kanál cukor, kiskanál őrölt fahéj
Így készítsd el:
A tápiókagyöngyöt öntsd fel a tejjel, és kezd lassú tűzön forralni, gyakran megkavargatva. Amikor a tápiókagyöngyök kezdenek megpuhulni és áttetszővé válni, akkor add hozzá a cukrot, a vanília-aromát, főzd még egy kis ideig, majd adagold üvegekbe. A szilvát magtalanítsd és tedd fel főni a cukorral, a fahéjjal, 4 kanál vízzel. Ha megvagy, öntsd rá a kihűlt tápiókapudingra.