Sztárok és kedvenc desszertjeik
Semmi kétség, egy finom desszertnek még a szigorú étkezést folytató sztárok sem tudnak ellenállni. Ne ess bűntudatba, ha megkívánsz egy kis édességet. Néha Jessica Alba, Cara Delevingne, és Miley Cyrus is enged a kísértésnek.
Ezeket láttad már?
Mentás-citromos fagyikehely
Hozzávalók: citrom sorbet, mentalikőr, étcsokoládé, tejszínhab, keksz
Így készítsd el: Olvaszd fel a csokoládét. Önts ujjnyi mentalikőrt minden pohárba. Adj hozzá 2 gombóc citrom sorbet-t és olvasztott csokoládét. Díszítsd tejszínhabbal és keksszel. Tárold tálalásig hűtőben.
Méhecske macaron
Hozzávalók: 8 dkg tojásfehérje, 10 dkg cukor, 3,5 dkg víz, 10 dkg finomra darált mandula, 10 dkg porcukor, 10 dkg jó minőségű étcsoki, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál tejszínes mogyoró-aroma, 3 evőkanál nutella, 5 dkg vaj, kevés ételfesték
Így készítsd el: Pihentesd a tojásfehérjéket 1 napig szobahőmérsékleten vagy pár napig a hűtőben. Ezután szitáld át a finomra darált mandulát és a porcukrot. Keverd össze, majd forgasd hozzá a tojásfehérje felét. Főzz szirupot a vízből és a 10 dkg cukorból. Közben a tojásfehérje másik feléből verj a 2,5 dkg cukorral félkemény habot, ehhez csorgasd szép vékony sugárban folyamatos verés közben a forró cukorszirupot. Addig verd, amíg ki nem hűl (kb. 10 perc). Forgasd hozzá a mandulás keverékhez. Nyomj 6-os vagy 10-es csővel ellátott habzsákból 50 forintos nagyságú halmokat sütőpapírral borított sütőpapírra, majd süsd pihentetés nélkül 150 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig. Ha megkocogtatod a tetejét és még lötyög, akkor süsd pár perccel tovább. Hagyd a tepsin kihűlni. Ezután készítsd el a ganache-t, amihez forrald fel a tejszínt, a tűzről levéve keverd hozzá a csokoládét, az aromát és a nutellát, majd a vajat is. Addig keverd, amíg a krém csomómentesen be nem sűrűsödik. Végül tapaszd össze a mandulás habcsókjaidat.
Almás-joghurtos jégkrém
Hozzávalók: 1 kis pohár natúr joghurt, 1 pohár almalé, 3 evőkanál méz, 5 db édes keksz (pl. háztartási), 1 alma reszelve, apró műanyag poharak, fapálcikák, alufólia
Így készítsd el: Egy tálban keverd össze a joghurtot az almalével és a mézzel. Keverd hozzá az apróra tört kekszet és a reszelt almát. Töltsd ki a keveréket a poharakba, mindegyiket zárd le alufóliával. Minden pohárba szúrj egy pálcikát a fólián keresztül. Tedd a poharakat a mélyhűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára, hogy megfagyjon. Ha nem jönne ki magától, eressz a pohárra langyos vizet.