Szexi koktél-cupcake! Ez a nyár slágere
Ha trendi és stílusos akarsz lenni a strandon is, tedd le a poharat és edd meg a koktélod! Horváth Judit, az Angliában élő profi cupcake-guru csak a GLAMOUR olvasóival osztja meg két tuti koktélos receptjét!
Ezeket láttad már?
A nyár elengedhetetlen hozzávalója a frissítő ital, és mint sok más tengerparti országban, Angliában is imádják a lányok a hűsítő italokat. Manapság azonban már új formában jelenik meg a hölgyek nyári itala: az új kedvenc, a szexi koktél-cupcake.
Pina Colada cupcake
Hozzávalók: A cupcake alaphoz: 210 gramm liszt, fél teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, 150 g barna cukor/nádcukor, 50 g kristálycukor
115 gramm vaj, 1 tojás, 100 gramm apróra vágott szárított ananász, 3 evőkanál kókuszlikőr, 120 ml kókusztej A kenéshez: 4 evőkanál feher rum, A kókuszos vajkrémhez: 170 gramm vaj, 360 gramm porcukor, 60 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kókuszreszelék A díszítéshez: kókuszreszelék, 12 szem koktélcseresznye, 12 darab kicsi ananászszeletke
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki egy 12 darabos muffinsütő formát muffinpapírral. A száraz hozzávalókat, mint a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót keverd össze egy nagy tálban, majd tedd félre. Ezután olvaszd fel a vajat egy műanyag tálban a mikróhullámú sütőben, majd add hozzá a barna és a kristálycukrot. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd addig, amíg sima lesz.
Végül a masszát öntsd a lisztkeverékhez, és keverd csomómentesre. Ha megvagy, kanalazd bele a formába egyenletesen, majd tedd 22-25 percig a sütőbe, addig, amíg a tűpórba során a tűre nem ragad rá a tészta. Ha megsült, még melegen kend meg a tetejét fehér rummal. A krém hozzávalóit keverd egy nagy tálban simára. Töltsd nyomózsákba és a nyomj krémrózsákat a tortácskák tetejére, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Koktélcsersznyével, valamint ananászszelettel díszítheted.
Hozzávalók: A cupcake alaphoz: 190 gramm liszt, másfél teáskanál sütőpor, egy csipet só, 115 gramm vaj, 200 gramm kristálycukor, 2 tojás, 2 zöldcitrom héja és leve, 2 evőkanál tequila, 1 csomag vaníliáscukor, 110 ml natúr joghurt A kenéshez: 2 evőkanál tequila A krémhez: 220 gramm vaj, 350 gramm porcukor, 1 evőkanál zöldcitromlé, 2 evőkanál tequila, 1 csipet só A díszítéshez: 1 zöldcitrom, zöld szórócukor
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki egy 12 darabos muffinsütő formát muffinpapírral. Ha megvagy, keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Ezután a vajat és a kristálycukrot keverd habosra, add hozzá a többi hozzávalót és keverd addig, amíg sima lesz. Végül a masszát öntsd a lisztkeverékhez és keverd csomómentesre, majd kanalazd bele a formába. Süsd 22-25 percig, addig, míg a tűpróba során a sütőtűre nem ragad a tészta. Még melegen kend meg a tetejét tequilával és egy rácson hagyd teljesen kihűlni, majd újra kend meg tequilával.
A krém hozzávalóit keverd el egy nagy tálban simára. Ha kész, töltsd nyomózsákba és nyomj a tortácskák tetejére krémrózsákat. Végül díszítsd egy kis szelet zöldcitrommal és zöld szórócukorral.