Süss valamit a csajokkal!
Mondd meg te, milyen desszert kerüljön az asztalra! Szólj a barátnőidnek is és dobjátok össze együtt ezt a két mennyei édességet. Ennél jobb csajos programot nem is tudunk erre a hétvégére elképzelni!
Ezeket láttad már?
Csodás oreós sajttorta
Hozzávalók: A tésztás alaphoz: 24 db kakaós töltelékű Oreo keksz, 4 evőkanál olvasztott vaj. A töltelékhez: 3 kis doboz (3 x 125 g natúr krémsajt), 200 g kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 80 g tejföl, 14 db kakaós töltelékű Oreo keksz
Így készítsd el:
A sütőt melegítsd elő 170 fokra (hőlégkeverésesnél 160 fokra). Ezután bélelj ki egy magas falú 28 cm-es kapcsos tortaformát, vagy egy kb. 25 x 25 cm-es magas sütőformát vagy magasabb falú tepsit sütőpapírral, úgy, hogy a papír a széleken kicsit túllógjon. A sütemény aljához mixerben törd morzsává a kekszet, öntsd rá az olvasztott vajat, kis ideig még keverd tovább, hogy nagyjából összeálljon. A keveréket nyomkodd sütőforma aljába, az előmelegített sütőben süsd elő nyolc perc alatt, majd vedd ki a sütőből. Amíg az alap sül, keverd a krémhez mixerrel vagy robotgéppel simára a krémsajtot a cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat, keverd bele a tejfölt, végül óvatosan forgasd bele (ezt már inkább fakanállal) a durvára, de nem túl apróra tört kekszet. A krémet simítsd az elősütött alapra, tedd vissza a sütőbe és kb. 40-45 perc alatt süsd meg– a lényeg, hogy a széle kissé megpiruljon, színt kapjon, de a közepe ruganyosan lágy maradjon, melyben ráharapva majd roppanós lesz a keksz. Ha kész, szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe letakarva néhány órára.
Black & White kocka
Hozzávalók: 5 tojás, 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag csokis pudding, 8 dl tej, 6 evőkanál cukor. A mázhoz: 15 dkg cukor, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál forró víz
Így készítsd el:
Főzd meg a pudingot, utána készítsd el a tésztának valót. A tojásfehérjéket verd fel cukorral, majd add hozzá a sárgáját, a tejet, az olajat, és keverd el. A liszt, a sütőpor, a reszelt citromhéj is kerüljön bele, és amikor újra jól elkeverted, oszlasd el a kivajazott, kilisztezett tepsiben egyenletesen. A megfőtt pudingból kanállal kisebb adagokat adj hozzá foltok formájában, majd ütögesd meg és előmelegített sütőben közepes hőfokon süsd készre. Amikor langyosra hűlt, óvatosan borítsd tálcára.
A megadott hozzávalókból készíts mázat, amit simíts el a tetején. Végül a csokimázat kandírozott narancshéjjal szórjuk meg.