Süss Jessica Albával!
Gondoltad volna, hogy a gyönyörű színésznő Jessica Alba is imád tenni-venni a konyhában? Ha megrögzött csokirajongó vagy biztos, hogy nem lesz ellenedre az alábbi két recept valamelyike.
Ezeket láttad már?
Legcsokisabb csokitorta
Hozzávalók: 34 dkg darabokra tört, félédes tejcsokoládé és étcsokoládé, 3/4 bögre cukor (2 dl-s bögre), 17 dkg kockára darabolt vaj, 5 tojás, sárgája és fehérje különválasztva, 1/3 bögre átszitált liszt, tetszés szerint kakaópor
Így készítsd el:
Tedd a cukrot, a vajat, valamint a csokoládét egy hőálló edénybe, forrásban lévő víz fölé, és folyamatosan kevergesd, míg egynemű lesz. Tedd félre hűlni. Egyenként keverd bele a tojások sárgáját, mindegyikután alaposan verd fel a masszát, végül szitáld bele a lisztet. A tojásfehérjét verd fel, de ne legyen túl kemény. Óvatosan forgasd bele a csokoládémasszába. Kivajazott, szétnyitható tortaformában süsd 180 fokon, kb. 45 percig, vagy amíg átsül (fogpiszkálóval ellenőrizd a közepét).
Rumos-meggyes csokoládétorta
Hozzávalók: Piskóta: 5-5 tojás héjastul mérve, és annyi cukor és liszt, amennyi a tojások súlya, 10 evőkanál víz, 1 csomag sütőpor, ízlés szerint kakaó Krém: 37 dkg por cukor, 35 dkg margarin, 1 csomag csokipuding, ízlés szerint rumba áztatott meggy, étcsokoládé, kakaó, pici rum, darált dió
Így készítsd el:
Mérd meg az öt tojást héjastul, a tojások súlyának megfelelően, mérj ki akkora mennyiségű cukrot és lisztet. A cukrot, tojássárgáját és a tíz evőkanál vizet keverd ki, a tojásfehérjét kevés porcukorral verd kemény habbá. A két masszát gyors mozdulatokkal dolgozd össze majd tedd bele a sütőporos, kakaós lisztet.
Egy tortaforma alját béleled ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát, és süsd meg. Hagyd kihűlni. Ha megvagy a fenti lépések alapján csinálj még egy-két piskótát. Közben jöhet a krém! A margarint, porcukrot, rumot keverd habosra. A pudingot készítsd el, majd ha kihűlt, keverd bele a margarinos alapba. A piskótákat vágd fel, felváltva tedd egymásra a lapokat, közben töltsd meg a krémmel, és meggyet is tegyél minden rétegbe. Ezután szórd meg kakaóval vagy olvasztott csokoládéval is leöntheted a tetejét.