Süss a szerelmednek Valentin-napra!
Lepd meg a kedvesedet egy finom mandulakrémes süteménnyel, amit akár tíz perc alatt előkészíthetsz. Az alábbi desszerted tálalhatod tortaszeletként, vagy kockára vágott sütiformaként is, próbáld ki Marton Adrienn receptjét.
Ezeket láttad már?
Valentin-napi marcipánkrémes sütemény
Mennyiség: 12-14 szelet
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
250g cukor (helyettesíthető: 230g eritrittel)
200g mandula vagy marcipán paszta
280g vaj, szobahőmérsékletű
6 tojás
1 vanília rúd kikapart belseje
150g liszt (helyettesíthető: 170g mandulaliszttel)
1/4 teáskanál só
½ teáskanál sütőpor
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy nagyjából 23 cm átmérőjű sütőtepsi aljára helyezd a sütőpapírt, úgy, hogy alatta és fölötte olajozd meg vagy vajazd meg az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.
2. Helyezd a mandula vagy marcipán pasztát a konyhai robotgépbe a cukorral együtt és keverd addig, amíg a két hozzávaló egybeáll, és homokos állagot kapsz. Add hozzá a vajat. Majd egymás után egyesével a tojásokat. Keverd mellé a kikapart vanília belsejét.
3. Keverd össze a lisztet, sót és a sütőport. Ezeket add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, majd keverd addig, míg egybeáll a massza.
4. Öntsd a tészta alapot a tepsibe. Süsd 50-60 percig, addig, amíg a tészta belseje kész nincs. Felvágás előtt várd meg, míg lehűl.
Tipp: Valentin-nap alkalmából, miután készen lett a tészta, én szív alakú formákat vágtam ki belőle, azokat cukormázzal vontam be és különféle csokiformákkal díszítettem. Viszont, ha valaki nem szeretne cukrot használni, akkor amíg meleg, hintse meg mandulatörmelékkel a szeletelt sütemény tetejét.
Megjegyzés: Amikor sütöttem a tésztát, a széle hamarabb megbarnult, mint a belseje, így félidőnél, letakartam alufóliával.
Nézd meg a többi Adrienn többi receptjét a www.martonadrienn.hu oldalon!