Rajongsz mindenért, ami csoki? Ezt kell tudnod a legfinomabb nassolnivalóról

Szponzorált tartalom

2019. november 20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A csokoládét a legtöbb ember imádja, nem véletlenül, hiszen amellett, hogy mennyei íze van, minden falat hatására boldogsághormon árasztja el a testünket. Az igazán jó csokinak rengeteg kedvező hatása van, így egy-egy kockányi prémium csoki nemhogy megengedhető, de egyenesen kötelező is!

Rajongsz mindenért, ami csoki? Ezt kell tudnod a legfinomabb nassolnivalóról
Fotó: Gettyimages.com

Mitől prémium a prémium?

Ne ijedj meg ettől a jelzőtől, a prémium csoki elérhetőbb, mint gondolnád! Rengeteg kiváló minőségű csokoládét találhatsz a boltok polcain, de webshopokból is egyszerűen rendelhetsz igazán finom, különleges csokikat, és nem kell érte vagyonokat fizetned. Ezek a csemegék a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, tökélyre fejlesztett eljárással, így nem csupán maximális ízélményt nyújtanak, de a kakaó kiváló élettani hatásai sem sikkadnak el a rengeteg adalékanyagtól, vagy a nem megfelelő hőkezeléstől.

Fotó: Gettyimages.com

Hogyan készül?

A csokoládé fő alapanyagai a kakaóbabból készülnek. A kakaóbabokat szüret után fermentálják, vagyis erjesztik, ami elsőre meglepően hangozhat, viszont az egyik legfontosabb lépés a minőség szempontjából. Ezek után a magokat szárítják, tisztítják és pörkölik, majd az így kezelt kakaóbabokból kakaóvajat és kakaóport készítenek. Lényegében ez a két legfontosabb alapanyaga a csokoládéknak, de ezek mellett természetesen más hozzávalók is megjelennek a receptekben.

A csoki persze nem úgy készül, hogy ezeket összeöntjük, és bumm, máris kész a mennyei csemege. Az alapanyagok összekeverése és összemelegítése után a folyékony állapotban lévő csokoládét le kell hűteni. A hűtés folyamata elég különleges, ugyanis egy gránitlapra öntik ki a félkész csokit, és ott hagyják szobahőmérsékletűre hűlni. Ezek után következhet a temperálás, ezzel az eljárással lesz az édesség szép fényes, és elengedhetetlen ahhoz is, hogy később megszilárduljon, ne olvadjon el azonnal.

Fotó: Gettyimages.com

Melyiket válaszd?

Olyan csokit vegyél, amiről tudod, hogy minőségi alapanyagokból készült, és minél magasabb a kakaó tartalma, annál jobb. A kakaónak ugyanis szuper hatásai vannak: antioxidáns tartalmának köszönhetően segít a sejteknek megújulni, ez pedig jó hatással van a bőrre és az érrendszerre is. Ezen kívül szuper gyulladáscsökkentő is, ráadásul segíthet a koleszterinszint rendbetételében is!

Manapság már egészen különleges csokoládékat lehet kapni, így nyugodtan túlléphetsz az ét-tej-fehér kombón. Nem csupán különböző magvakkal vagy gyümölcsökkel szórt csokiszeleteket vásárolhatsz, hanem akár a kedvenc süteményeidet is magaddal viheted egy tábla csokiba zárva. Komolyan, ma már akár Dobos torta, Isler, vagy Eszterházy torta ízesítésű csokikat is lehet kapni, de ha mégis inkább valami klasszikusra vágynál, akkor keresd a magas kakaó tartalmú ét- vagy tejcsokikat!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az offline tervezés és naplózás tizenkét legnagyobb előnye - Változtasd meg az életedet a BuJóval!

glamour plusz ikon Az offline tervezés és naplózás tizenkét legnagyobb előnye - Változtasd meg az életedet a BuJóval!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ez az app megmutatja, melyik a tökéletes alapozó árnyalatod (x)

Ez az app megmutatja, melyik a tökéletes alapozó árnyalatod (x)

Tényleg elképesztő minőségű fotókat készít ez a telefon, és még karácsonyi ajándéknak is tökéletes! (x)

Tényleg elképesztő minőségű fotókat készít ez a telefon, és még karácsonyi ajándéknak is tökéletes! (x)

Must have téli kiegészítők, amiket imádni fogsz, mert szuperül kombinálhatók (x)

Must have téli kiegészítők, amiket imádni fogsz, mert szuperül kombinálhatók (x)

Stresszelsz és fáj a fejed az ünnepi hajrában? 3 tipp, amit érdemes megfogadnod (x)

Stresszelsz és fáj a fejed az ünnepi hajrában? 3 tipp, amit érdemes megfogadnod (x)