Próbáld le előre a karácsonyi menüt
Ne várd, meg míg beköszönt az ünnep, menj biztosra a süteményválasztásnál. Hogy közvetlenül az ünnep előtti sütés-főzősnél játszi könnyedséggel tudj remekelni, teszteld le most mennyire okoz nehézséget a karácsonyi linzersütés.
Ezeket láttad már?
Karácsonyi gluténmentes linzertál
Hozzávalók a tésztához: 28 dkg rizsliszt, 10 dkg eritrit, 10 dkg darált dió, 25 dkg vaj/margarin, 1 db tojás. A többi fázishoz: málna- és baracklekvár, 1 tábla gluténmentes étcsoki, 1 evőkanál szőlőmagolaj, díszítő cukorka, kókuszreszelék, díszítőcukor
Így készítsd el:
A tészta hozzávalóiból gyúrj linzertésztát, tedd fél órára a hűtőbe. Ha letelt az idő nyújtsd ki az egyharmadát, és szúrj ki cakkos szélű kiszúróval 16 db kört, majd a tészta másik felének a közepét újra szúrd ki két kisebb körrel. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra. Míg sül, nyújtsd ki a tészta második harmadát csillag- illetve fenyőfa kiszúróval úgy, hogy lehetőleg mindennek legyen párja. A maradék harmadból formázz kis golyókat, majd sodord meg, alakítsd kifli formákra és ugyanúgy süsd meg. Amíg sülnek, az első adagot már töltheted is baracklekvárral. Ragaszd össze és tedd félre. Olvaszd meg a csokit vízgőz felett, a fenyőfákat, csillagokat ragaszd össze málna lekvárral. Érdemes pihentetned fél órát, hogy tényleg összeragadjanak, és ne csússzanak szét, addig a kiflik végeit mártsd a felolvadt csokiba, tedd rácsra. A csillagokat és a fenyőket is mártsd csokiba, tedd rácsra, és hagyd megdermedni, majd díszítsd kókuszreszelékkel, díszítőcukorral.