Próbáld ki a Buddha-Bar Budapest ínycsiklandozó új ízeit
Megérkezett a Buddha-Bar Budapest éttermébe a legfrissebb téli menü, melyet mi is kipróbáltunk és nektek is bátran ajánlunk akár csajos estére, akár hangulatos randira a pároddal.
Ezeket láttad már?
A Buddha-Bar főséfje, Osama Kutaini elárulta, mit kell tudni a 2015-ös téli menüről: "Az új téli menünk kialakításánál a fő koncepció a kontrasztok harmóniája, a különböző ízek fúziója volt; mindez nagyon látványos, színes, az őszi hangulatot idéző tálalásban. Ezenkívül mindig megpróbáljuk a szezonális hozzávalókat beépíteni az aktuális menübe, ezúttal is több ételben felbukkannak az őszi ízek, gyümölcsök, úgymint a sütőtök, füge vagy dió".
Aki legalább annyira szeret az ízek világában utazni, mint mi, azoknak ajánljuk az olyan érdekes fogásokat, mint például az unagi és libamáj párosítása.
Osama személyes kedvencem a Szent Jakab kagyló, mert "ebben az ételben minden benne van: kagyló, szarvasgomba, gyümölcs; egyszerre édes, sós és csípős, mindezt kiegészíti a látványos tálalás".
Egy kis ízelítőt is mutatunk az új fogásokból:
• Hideg előétel: Szent Jakab kagyló mangó szalszával, miso-szarvasgomba szósszal
• Meleg előétel: Unagi és Libamáj áfonyalekvárral és teriyaki szósszal
• Sushi: Kata sushi csípős rák, ropogós rizzsel, angolna szósszal, Buddha-Bar sashimi jégtál: tonhal, lazac, tigrisrák, tengeri süllő, tonhal tataki, lazackaviár
• Főétel: Konfitált kacsacomb és sült kacsamell sütőtökkel, chilis-csokoládés szósszal, Noriba tekert tonhal articsókával és panzu szósszal
• Desszert: Diós praliné Chantilly krémmel