Pikáns citromos finomságok
Ess kísértésbe hűsítő finomságokkal! Meglátod, egy pikáns citromos desszerttel még a kánikula sem okoz majd nehézséget. Egyszerű, de annál finomabb recepteket ajánlunk.
Ezeket láttad már?
Sütés nélküli citromos-tejszínes túrótorta
Hozzávalók: Az alaphoz: 8 dkg vaj, 12-13 dkg babapiskóta, kevés tej, A túrós töltelékhez: 25 dkg túró, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 1 citrom leve, 1 citrom a tetejére, 10 dkg cukor, 5 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dkg étkezési zselatin A tetejére: tejszínhab
Így készítsd el:
1. Olvaszd meg a vajat a tortaalaphoz. Daráld össze a babapiskótát, add hozzá a vajat, egy kevés tejet, így egy jól gyúrható alapot kapsz, amit rakj bele egy tortaformába és tedd 30 percre a hűtőbe pihenni.
2. A pudingport keverd el 2.5 dl hideg vízzel, forrald fel, főzd sűrűvé, majd hűtsd ki. Közben keverd össze a túrót a citromlével és a cukrokkal, és evőkanalanként keverd bele a pudingba.
3. Olvaszd fel a zselatint 1dl forró vízben, és ha kihűlt, ezt is add hozzá a krémhez, a habbá vert tejszínnel együtt. A tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítheted.
Citromkrém
Hozzávalók: 2 citrom, 2 db tojás, 12 dkg vaj, 30 dkg cukor, 1/2 evőkanál kukoricaliszt
Így készítsd el:
Egy serpenyőbe üsd bele a tojásokat, majd kézi habverővel kicsit verd fel. Add hozzá a cukrot, a felolvasztott vajat, és a kukoricalisztet, majd keverd el. Végül reszeld hozzá a két citrom héját, és nyomd bele a levét is, majd ismét keverd össze. A serpenyőt tedd a tűzre, így közepes hőfokon, állandó keverés mellett főzd addig, míg besűrűsödik. Ezután vedd lejjebb a lángot, majd főzd tovább még pár percig. Töltsd jól záródó üvegekbe, majd hagyd kihűlni.