Oscar a konyhában is!
Marton Adrienn, mint ételstylist különböző titkos technikákat és eszközöket használ arra, hogy az étel a legimpozánsabb közegbe kerüljön, és a legfinomabbnak tűnjön. Szakmai gyakorlata során Denise Vivaldo mellett tanulhatta meg eme különleges művészet rejtelmeit, aki olyan ismert embereknek készített nagyszerű ételeket, mint George H. W. Bush, Ronald Reagan és Károly walesi herceg. Emellett több Oscar gála legendás ételsorát is az ő kreativitásának és keze munkájának köszönhetjük, hiszen Wolfgang Puck, a híres séf mellett dolgozott több alkalommal is.
Ezeket láttad már?
Idén a Saul fia jelölésének tiszteletére magyar menüsorral is készülnek a gálavacsora séfjei, köztük a hungarikumnak számító gulyáslevessel is. Adrienn ennek kapcsán újragondolva és a megszokottól eltérő tálalással készítette el a hagyományos gulyást. Próbáld ki te is!
Klasszikus gulyásleves újratálalva
Előkészület:10 perc
Elkészítés: 2,5 óra
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók: 2 liter víz, 50 dkg marhahús (javaslat: lábszár), 2 db vöröshagyma, apró kockákra vágva, 3 db burgonya, apró kockákra vágva, 1 db fehérrépa, vékony karikákra vágva, 2 db sárgarépa, vékony karikákra vágva, 1 db kisebb zeller, pucolva, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db babérlevél, 1,5 teáskanál őrölt fűszerkömény, 5 szem egész fekete bors, fél csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, pucolva, egészben, só, ízlés szerint (nagyjából 1 evőkanál), 2 db zeller szál, 2 evőkanál olaj, vagy mangalicazsír, hagyma párolására. Opcionálisan: 1 db kis paradicsom, apró kockákra vágva – édesebb lesz a gulyáslé tőle
Lépésről lépésre:
1. A hagymákat apró kockára vágjuk. A zsírt felhevítjük és a hagymát, üvegesre pároljuk benne. Ha kész, levesszük a tűzről és a pirospaprika fűszerrel alaposan összekeverjük.
2. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 1-1,5cm-es kockákat vágunk belőle.
3. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst a pirospaprika keverékhez. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az egész fokhagymákat, babérlevelet és az egész zellert.
4. Fedővel lefedve 1,5 órát főzzük.