Oreo, Oreo, te csodás!
Naponta hetvenmillió, másodpercenként pedig 800 darab fogy belőle világszerte. Nem csoda, az OREO keksz egy igazi kuriózum az édes ízek kedvelőinek. Dobd fel a forró hétvégét egy mennyei oreós finomsággal!
Ezeket láttad már?
Csodás oreós sajttorta
Hozzávalók: A tésztás alaphoz: 24 db Oreo keksz, 4 evőkanál olvasztott vaj A töltelékhez: 3 kis doboz (3 x 125 g natúr krémsajt), 200 g kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 80 g tejföl, 14 db Oreo keksz
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy magas falú 28 cm-es kapcsos tortaformát, vagy egy kb. 25 x 25 cm-es magas sütőformát vagy magasabb falú tepsit bélelj ki sütőpapírral úgy, hogy a papír a széleken kicsit túllógjon. A sütemény aljához mixerben törd morzsává a kekszet, öntsd rá az olvasztott vajat, kis ideig keverd, hogy nagyjából összeálljon. A keveréket nyomkodd a sütőforma aljába, az előmelegített sütőben süsd elő nyolc perc alatt, majd vedd ki a sütőből. Amíg az alap sül, a krémhez mixerrel vagy robotgéppel keverd simára a krémsajtot a cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat, majd jöhet bele a tejföl, végül óvatosan forgasd bele (ezt már inkább fakanállal) a durvára, de nem túl apróra tört kekszet. A krémet simítsd az elősütött alapra, tedd vissza a sütőbe és süsd meg kb. 40-45 perc alatt. Végül hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd letakarva néhány órára a hűtőbe.
Tejszínes-Oreós palacsinta
Hozzávalók: 1 csésze sima liszt, 2 csésze (500 ml) tej, 3 tojás, olaj, 300 ml zsíros tejszín, 2 evőkanál porcukor, 250 g Oreo keksz, apróra tördelve
Így készítsd el:
A lisztet szitáld egy tálba. A tejet és a tojást keverd el habverővel, majd add hozzá a lisztet, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz. Merőkanál segítségével öntsd a tésztát a serpenyőbe és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranysárga nem lesz. Ezután fordítsd meg és süsd kb.1 perc alatt készre. Ha megvagy, tedd rá egy tányérra és fedd le. Ugyanígy süsd ki a többi palacsintát is. A tejszínt verd egy evőkanál porcukorral kemény habbá, majd keverd bele az apróra tördelt kekszet. A palacsintákat hajtsd félbe, halmozz rá az egyik felére a kekszes krémből, majd hajtsd rá a másik felét. Tálald a maradék porcukorral meghintve. Ízlés szerint fagylalttal vagy jégkrémmel tálalva tovább gazdagítható.