Oreo keksz otthon
Nem is olyan bonyolult, mint gondolnád! Kedvenc kekszeidet otthon is könnyedén elkészítheted. A boltban elköltött pénzből nagyobb mennyiséget tudsz készíteni, ráadásul gyorsan. Lássuk kedvenc kekszeink házi verzióját!
Ezeket láttad már?
Házi oreo keksz
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg holland kakaópor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 db tojás
A krémhez: 7 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 5 evőkanál tejszín, 1 teáskanál vanília
Először a krémet kell elkészítened. A vajat jól keverd ki a cukorral és a vaníliakivonattal, amikor már jó habos, akkor adj hozzá öt evőkanál tejszínt. A krémet tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a kekszet. A lisztet keverd össze a kakaóporral, a porcukorral, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.
Tegyél a masszához szobahőmérsékletű vajat és tojást, majd gyúrd egyneművé. Ezután nyújtsd kisebb adagokban, de ne túl vékonyra. szúrd egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval. Ha mintát is szeretnél a tésztára, nyomd meg egy másik csillagos kiszúróval is. Ezután sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben süsd 160 fokon kb. 7-10 perc alatt készre. Ha megvan a tészta, a krémet vedd ki a hűtőből, tedd nyomózsákba, majd a keksz egyik felére nyomj egy adagot. A keksz másik felével addig nyomd össze, amíg a krém eléri a szélét.
Amerikai csokis keksz
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 3 csapott teáskanál sütőpor, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg puha vaj, 2 tojás, 10-15 dkg étcsoki apróra vágva
A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással robotgéppel keverd össze, majd fakanállal keverd bele a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire tegyél két teáskanállal magasabb, de nem széles halmocskákat egymástól távol. Süsd 180 fokon 10-12 percig.