Nyerő páros
A túró és a citrom mindig tökéletes párosítás. Ha eddig nem próbáltad ki együtt a kettőt, itt az ideje, hogy elkészítsd az alábbi receptet.
Ezeket láttad már?
Túrós-citromos sütemény
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 1 tojás, 12,5 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 50 dkg túró, 3 citrom
15 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 15 dkg mascarpone, 1 csomag zselatin
Így készítsd el:
A tésztához a margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral kavard ki, tedd bele a lisztet és a sütőport, gyorsan gyúrd össze, és egy óráig pihentesd a hűtőben. Szedd ketté, és süss belőle egy tortaformában két lapot. A krémhez a túrót villával jól törd össze, tedd hozzá a három citrom reszelt héját, két citrom levét, a porcukrot, és jó alaposan keverd össze. Ezután jöhet bele a mascarpone, ezzel is keverd el, majd a harmadik citrom levében feloldott zseléport is. A végén simítsd bele a tejszínt is. Végül rétegezd egymásra a tortaformában a hozzávalókat, majd díszítsd citromkarikákkal.