Nincs parti finom krémsajtos falatok nélkül!

2014. november 28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A krémsajt kitűnő alapanyag lehet a szendvicseidnek, de felhasználhatod különböző ételek alapanyagaként is. Ha még nem tudod, mivel lepd meg a barátaidat az esti partira vagy az év utolsó napjára, teszteld az alábbi két receptet!

Szilveszteri füstölt lazacos partifalatok
Hozzávalók 24 db partifalathoz: 250 g Philadelphia krémsajt füstölt lazaccal és kaporral, 100 g füstölt lazac felkockázva, csipetnyi fekete bors, fél citrom reszelt héja, 8 lap rétestészta, 3 evőkanál étolaj
Így készítsd el:
Keverd össze a Philadelphia krémsajtot a felkockázott lazacot, a fekete borssal és a reszelt citromhéjjal, majd a keveréket tedd félre. A rétestészta lapokat helyezd egymásra, vágd őket három egyenlő részre, így összesen huszonnégy lapot kapsz. A lapok egyik oldalát kend meg étolajjal, minden nap végére tegyél egy teáskanálnyi mennyiséget a lazacos-krémsajtos keverékből, majd tekerd fel és csípd össze a végeket, hogy kifli formákat kapj. A kész falatkákat kend meg kevés olajjal és helyezd őket egy vékonyan beolajazott sütőpapírra. Rakd őket előmelegített sütőbe és süsd 200 fokon tíz percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Tetszés szerint tálalhatod hidegen vagy melegen, partifalatként vagy előételként is. Körítésnek használhatsz snidlinget, a citromot pedig helyettesítheted egy teáskanálnyi tormaszósszal.


Krémsajtos tortillatekercs
Hozzávalók: 1 db csirkemellfilé, 1 teáskanál olívaolaj, 1 db sárgarépa, 4 db nagy lágy tortilla-lap, 175 g zöldfűszeres Philadelphia sajtos szendvicskrém, néhány salátalevél, 1 db piros paprika
Így készítsd el:
A csirkemellfilét forró olívaolajban süsd jól át, sózd, borsozd, és vágd csíkokra. A sárgarépát szeld egy hámozó kés segítségével széles csíkokra, a paprikát vágd kockára. A tortillákat a krémsajt felével kend meg és fedd be a salátalevelekkel. A maradék krémbe keverd bele a sárgarépát, a paprikát és a filécsíkokat, és kend rá a tortillákra. Hajtogasd be, és tekerd össze. Végül a tortillákat felezd el, és a végüket tekerd szalvétába.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

A cél, hogy a kesztyűs szakma újra felkerüljön az oktatási térképre - beszélgetés Hornicz Bernadettel, a Pécsi Kesztyű tulajdonosával

glamour plusz ikon A cél, hogy a kesztyűs szakma újra felkerüljön az oktatási térképre - beszélgetés Hornicz Bernadettel, a Pécsi Kesztyű tulajdonosával

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)