Nincs május eper nélkül!

2015. május 16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A GLAMOUR szerkesztősége már napok óta eperlázban ég, így gondoltuk téged is elcsábítunk két finom epres recepttel. Mi biztos, hogy repetázunk! És te?

Epermisu
Hozzávalók: A cukorsziruphoz: 10 dkg cukor, 2 dl víz, 2 citrom A krémhez:50 dkg eper, 30 dkg mascarpone krémsajt, 20 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 40 db babapiskóta, 30 dkg eper A tetejére: cukrozatlan kakaópor
Így készítsd el:
A sziruphoz szórd egy kis lábasba a cukrot, öntsd rá a vizet, és melegítsd fel kevergetve, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Reszeld le az alaposan megmosott citromok héját, és add a cukros sziruphoz. A két lereszelt citrom kifacsart átszűrt levét is keverd bele. Ezután mosd meg az epret, csumázd ki és felaprítva szórd bele a turmixgépbe, amellyel egy perc alatt turmixold pépesre. A turmixot keverd össze a mascaerponéval, majd add hozzá a gőzön megolvasztott csokit is. Ha ezzel végeztél, lazítsd fel a krémet a tejszínnel. Rakj egy tálba egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre kenj egy kis krémet, amit szórj meg apróra vágott eperdarabokkal. Folytasd addig a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére végül kenj krémréteget és szórd meg kakaóporral.


Fahéjas túrógombóc rebarbarás eperraguval
Hozzávalók: 40 dkg túró, 3 dkg vaj, 5 dkg cukor, 2 tojás, 1 tojássárgája, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg búzadara, fél mokkáskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj A morzsához: 10 dkg zsemlemorzsa, piskótamorzsa, kalácsmorzsa, 3 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj A raguhoz: 30 dkg eper, 50 dkg rebarbara, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 marék menta, fél rúd vanília
Így készítsd el:
Tisztítsd meg, darabold fel a rebarbarát és az epret, tedd tűzálló tálba. Ezután szórd meg porcukorral, add hozzá a félbevágott és kikapart vaníliarudat a belsejével. Ha megvagy, szórd meg a felkockázott vajjal, és tedd 150 fokos sütőbe 15-20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjanak a gyümölcsök, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, tedd hozzá a darabolt mentát. A túrót a cukorral és a tojásokkal keverd ki. A vajjal pirítsd meg a morzsát, majd keverd a fahéjjal és a búzadarával együtt a túróhoz. Pihentesd 30 percet, majd formálj gombócokat, és gyöngyöző, nem lobogó, enyhén sós vízben főzd addig, amíg a gombócok a felszínre jönnek. A morzsabevonathoz a vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. Egy kevés narancshéjjal is ízesítheted. Tálald a gombócokat a morzsába forgatva, a gyümölcsraguval.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)