Nincs kánikula fagyis macaron nélkül!
Mit szólnál, ha mostantól kedvenc francia desszertedet, a lekvár vagy a krémes töltelék helyett mennyei fagylalttal töltenéd? Próbáld ki te is, mi nem bírunk vele betelni.
Ezeket láttad már?
Sárgabarack fagylaltos macaron
Hozzávalók: 180 g mandulaliszt (vagy mandula kávédarálón megdarálva), 5 tojásfehérje, 120 g cukor, 250 g porcukor, sárga ételfesték, sárgabarack fagyi
Így készítsd el:
A tojásfehérjéket érleld jól záródó dobozkában, zárható üvegpohárban a 4-5 napig a hűtőben. Daráld át a mandulalisztet, ha nagyobb szemcsék vannak benne, majd béleld ki a sütőlemezeket sütőpapírral. A mandulalisztet, a porcukrot és az ételfestéket öntsd egy edénybe. Közben a tojásfehérjét – a cukrot folyamatosan adagolva hozzá – verd kemény habbá. A habot óvatosan, hogy ne törjön össze, add hozzá keverékhez, és finom mozdulatokkal keverd addig, amíg a cukor olvadásától a kemény masszából formálhatóbb, folyékonyabb nem lesz. A masszát töltsd sima csöves habzsákba, és nyomj a sütőpapírra egymástól távol kis halmokat. Ezután hagyd a macaron halmokat száradni (szobahőmérsékleten vagy 50 fokos sütőben) fél-egy óráig, amikor a tetejüket óvatosan megérintve nem ragad az ujjadra. A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 160 fokra melegítsd elő és süsd meg 10-12 perc alatt. Ha a tetejüket már nem lehet benyomni, készen is vannak. Hagyd kihűlni, majd a sütőpapírról szedd le és ragassz össze kettőt a sárgabarack fagyival.