Nesze neked macaron!

2015. március 21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A macaron világnap egy jó ok arra, hogy ne csak a cukrászdában, hanem otthon is megtanuld a francia édességet elkészíteni. Gusztusos, mennyei, ráadásul rendkívül jól mutat az asztalon.

Fekete-fehér macaron

Hozzávalók 20 darabhoz: 2 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 2 g tintahal tinta (ételfestésre használható), 5 dkg mandula. A krémhez: 12 dkg tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 2 evőkanál vaníliás cukor, 2 evőkanál citromlé
Így készítsd el:
Pihentess 5dkg tojásfehérjét négy napig a hűtőben, majd ha eljött a sütés ideje, melegítsd elő a sütőt 150 fokra! A mandulát daráld finomra és adj hozzá 10 dkg porcukrot. A tojásfehérjét verd habbá, lassan adagold hozzá a maradék porcukrot, majd a mandulás porcukrot és a tintát is. Ha megvagy, töltsd nyomózsákba, halmozz kb. 3 cm-es köröket a sütőpapírral borított tepsibe, majd süsd 15 percen át 150 fokon, utána 5 percet 120 fokon. Amíg hűl, elkészítheted a krémet. Az áttört túróhoz add hozzá a felvert tejszínt, majd ízesítsd citromlével és vaníliás cukorral. Töltsd két korong közé és már kész is.

Csokis macaron
Hozzávalók: 180 g mandulaliszt (vagy mandula kávédarálón megdarálva), 5 tojásfehérje, 120 g cukor, 250 g porcukor, 10 g cukrozatlan kakaópor. A csokis krémhez: 200 g étcsokoládé, 200 ml habtejszín, 25 g vaj
Így készítsd:
Érleld a tojásfehérjéket jól záródó dobozkában, zárható üvegpohárban a 4-5 napig a hűtőben. Miután a sütőlemezeket sütőpapírral kibérelted, öntsd egy edénybe a mandulalisztet, a porcukrot és a kakaót egy edénybe. Közben a tojásfehérjét – a cukrot folyamatosan adagolva hozzá – verd kemény habbá. A habot óvatosan, hogy ne törjön össze, add a kakaós keverékhez, és finom mozdulatokkal addig keverd, amíg a cukor olvadásától a kemény masszából formálhatóbb, folyékonyabb nem lesz. Ha megvagy, töltsd a masszát sima csöves habzsákba, és nyomj a sütőpapírra egymástól távol kis halmokat. Ezután hagyd a macaron halmokat száradni (szobahőmérsékleten vagy 50 fokos sütőben) fél-egy óráig, addig, míg a tetejüket óvatosan megérintve nem ragad az ujjadra. Süsd hőlégkeveréses üzemmódban 160 fokon 10-12 percig. Ha a tetejüket már nem lehet benyomni, készen is vannak. A csokis krémhez tedd a csokit és a vajat egy műanyag tálba, öntsd rá a forrásban lévő tejszínt, majd keverd habverővel addig, amíg krémes állaga nem lesz. Jól hűtsd ki, hogy megkeményedjen, és kend rá a mandulás halmokra.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)