Nassolj valamit, aztán irány a Sziget!

2015. augusztus 7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szánj most némi időt a sütésre-főzésre, jövő héten pedig koncentrálj inkább a Sziget fesztiválra. Teljen ez a pár nap az olasz édességek jegyében!

Nassolj valamit, aztán irány a Sziget!
Fotó: Thinkstock

Citromos-bazsalikomos pite
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, kevés őrölt szerecsendió. A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 2 csomag vaníliás cukor, fél citrom és fél lime leve, 1 citrom és 1 lime héja, bazsalikom, kevés mentalevél
Így készítsd el:
A tészta hozzávalóit öntsd egy tálba, gyúrd jól össze, majd tedd a hűtőbe, amíg a krém elkészül. A krémhez a mascarponét keverd el a cukorral, citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal és mentával. A tésztából tegyél félre egy keveset a pite rácsozásához. A maradékot nyújtsd vékonyra, illessz hozzá peremet is. Miután megvagy, kend meg a tojásfehérjével és süsd 180 fokon kb. 20 percet. Ha megsült, simítsd bele a krémet tésztába, a félretett tésztából pedig készíts rácsokat rá. Ezt kb. 150 fokon süsd addig, amíg a rácsok is megpirulnak.


Ricottás sajttorta
Hozzávalók: 225 g sima liszt,100 g vaj, apróra vágva, 2 evőkanál porcukor, 1 tojás sárgája, 3 teáskanál hideg víz, 750 g friss ricotta, 100 g porcukor, 2 tojás, 2 teáskanál finomra reszelt citromhéj, 1 teáskanál vanília kivonat, 125 ml tejszín. A tálaláshoz: málna
Így készítsd el:

Vajazz ki enyhén egy 23 cm-es kerek kapcsos tortaformát, majd a lisztet, a vajat és a porcukrot egy edényben dolgozd össze, hogy finom zsemlemorzsás állagú legyen. Add hozzá a tojássárgáját, a vizet, és keverd addig, amíg a tészta össze nem áll. Néhány mozdulattal gyúrd át, nyújtsd ki, tedd az előkészített tepsibe és nyomkodd az aljára, majd az oldalára (2 cm-rel lejjebb, mint az oldalfal teteje) és tedd tíz percre a hűtőbe. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A ricottát keverd össze a porcukorral, a tojással, a citromhéjjal és a vaníliával elektromos habverővel. Ha megvagy, add hozzá a tejszínt és keverd simára. Ezután vedd ki a tortaformát a hűtőből, öntsd rá a ricottás keveréket és süsd az előmelegített sütőben 25 percig. Ekkor a hőmérsékletet nyugodtan csökkentheted 160 fokra és süsd további 15 percig (vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló szárazon nem jön ki). Ha megsült, kapcsold ki a sütőt, az ajtaját nyisd ki, és hagyd a süteményt másfél óráig benne, hogy teljesen kihűljön. Tálald málnával cikkekre málnával.


Fotó: Thinkstock
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)