Mutasd milyen cupcake van a tányérodon és megmondjuk, ki vagy!
Semmi kétség, a cupcake őrület a sztárokat is behálózta. Még a bombabiztos alakmegőrző diétákra vetemedő Iggy Azalea vagy a csinos Brooke Vincent sem bír az édes cukiságoknak ellenállni. Nem csoda, ezeket te is imádni fogod! Ha pedig igazán kreatív akarsz lenni, meríts ötletet az Instagramról!
Ezeket láttad már?
Dupla csokis-áfonyás cupcake
Hozzávalók: A muffinhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg áfonyadzsem, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 marék csoki csepp
A krémhez: 2 egész tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 11 dkg hideg vaj, 13 dkg étcsoki, 2 dkg cukrozatlan kakaópor
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Gőz fölött olvassz meg 10 dkg étcsokoládét, ha megolvadt, keverj bele 10 dkg vajat, majd hagyd langyosra hűlni. 2 tojást 15 dkg cukorral keverj habosra, majd fakanállal keverj el benne 10 dkg áfonyadzsemet, majd a csokit. Ha megvagy, adj 15 dkg liszthez 1 teáskanálnyi sütőport, forgasd bele a tésztába. Süsd kb. 25 perc alatt készre a muffinokat. A krémhez hevíts fel 2 egész tojást 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, míg a cukrok el nem olvadnak. Ezután addig verd robotgéppel, míg teljesen ki nem hűl a habod. Ha kész, kockázz fel 11 dkg hűtőből kivett vajat, és add hozzá. Nem baj, ha darabos lesz. Ezután olvassz fel 13 dkg étcsokit vízgőz fölött, majd keverj el benne 2 dkg cukrozatlan kakaóport csomómentesen, majd keverd össze a vajas alappal, végül tedd be a hűtőbe. Ezután habzsákba töltve gyönyörűen díszítheted a muffinokat.
Vörös bársony cupcake
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg átszitált liszt, 3 evőkanál átszitált kakaó, 1 teáskanál só, 15 dkg cukor, 15 dkg olvasztott vaj vagy olaj, 2 tojás, 1 evőkanál vanília-aroma, 2 evőkanál piros ételfesték, 2,5 dl író, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál ecet
A vajkrémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg krémsajt, 15 dkg porcukor
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazd ki a muffin formákat, majd keverd össze a lisztet, a kakaót és a sót. A cukrot a vajjal keverd ki mixer segítségével, majd egyenként add hozzá a tojásokat is. Ezután mehet bele a vanília-aroma és az ételfesték is. A lisztet 3 részben kell hozzákeverned, majd az írót 2 részben. Az ecet és a sütőpor pedig legutoljára érkezik. Ha megvagy, öntsd bele a masszába, keverd össze, és utána töltsd tele a muffin formákat. Amíg várod, hogy kihűljenek a sütik, elkészítheted a krémet a tetejükre. Keverj össze szobahőmérsékletű vajat és krémsajtot, add hozzá a porcukrot, és keverd csomómentessé. Töltsd habzsákba, és tetszőleges cső (sima vagy csillag) segítségével rajzolj mintákat a tetejükre.
Nézd meg a többi izgalmas receptet a www.mindmegette.hu oldalon