Most még bűnözhetsz!
Ha szeretnél bombaformába kerülni a nyárra, hétfőtől bizony érdemes felhagynod a nyalánkságokkal. Használd ki az előtted álló büntetlen napokat, kezdésnek jöhet egy kis banánkrémes gofri, és a megunhatatlan nutellás muffin.
Ezeket láttad már?
Banánkrémes gofri
Hozzávalók: 10 dkg finomliszt, 15 dkg őrölt mandula ,1 teáskanál sütőpor , 10 dkg vaj ,4 tojás , 1 csomag vaníliás cukor , 15 dkg méz. A krémhez: 3 banán , 250 g mascarpone , fél citrom leve és reszelt héja cukor (ízlés szerint)
Így készítsd el:
A puha vajat, mézet, tojások sárgáját és a vaníliás cukrot robotgéppel keverd habosra. Ezután keverd bele a sütőporral elkevert lisztet és a mandulát, végül óvatosan forgasd bele a tojások keményre vert habját. Felforrósított gofrisütőben süsd meg, majd, ha kihűlt, töltsd meg a banánkrémmel. A krémhez botmixer segítségével turmixold össze pépes krémmé a felszeletelt banánt a mascarponéval, a citrom levével, héjával és ízlés szerint kevés cukorral.
Nuttellával töltött muffin
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 dl natúr joghurt, 10 dkg margarin, 1 tojás, 1/2 tasak sütőpor Nutella. A mázhoz: 2 evőkanál, cukor, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin
Így készítsd el:
A sütőporos lisztbe rakj cukrot, olvasztott margarint, tojást, egy kis joghurtot. Nem teljesen folyós, de könnyű tésztát kell kapnod. Mignonpapírral béleled ki a muffinformákat, tegyél egy-egy evőkanállal mindegyikbe, hogy nagyjából fele magasságig legyenek benne. Ezután töltsd meg egy-egy kávéskanál Nutellával, majd a maradék tésztát a megmaradt joghurttal vegyítsd össze és fedd be a muffinokat vele. Süsd 180 fokon, kb. 20 percet. A tetejét még pluszban bevonhatod úgy, hogy kakaóport, cukrot kis vízzel összekeversz. Főzd sűrűre alacsony lángon, és amíg forró, adj hozzá 5 dkg margarint. Végül vond be a mázzal a kész sütik tetejét.