Mondd el sütivel, mennyire szereted!
Valentin-nap csak egyszer van egy évben, így érdemes az ünnep minden percét kihasználnod. Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni az alkalmat, ne felejtsd el szíved választottját meglepni egy finom sütivel.
Ezeket láttad már?
Egyszerű kakaós piskóta
Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg cukor, 4 dkg kakaó, 15 dkg liszt, szív alakú sütőforma
Így készítsd el:
A tojás sárgákat a cukorral és a kakaóval keverd habosra. Majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét óvatosan forgasd bele a kakaós masszába. Öntsd vajazott, lisztezett formába, majd tedd be a sütőbe. Lekvárral nagyon finom
Csokis-málnás muffin
Hozzávalók: 12 darabhoz: 25 dkg liszt, 2 és fél kávéskanál sütőpor, fél kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 13 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj, 2,5 deci kefir, 5 dkg keserű csoki, 15 dkg málna (mélyhűtött vagy friss), szív alakú sütőforma
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olvaszd föl a málnát, vágd apróra a csokit. A lisztben keverd el a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást verd fel a cukrokkal, az olajjal és a kefirrel, keverd hozzá a lisztet és a csokoládét. A szíves sütőformát vajazd ki, és a massza felét oszd el igazságosan a 12 formába. Mindegyikbe tegyél málnát, és végül a maradék masszát tedd rá. Süsd 20-25 percig.
Lekváros szívecske
Hozzávalók: kb. 25 darabhoz: 15 dkg lágy sütőmargarin, 8 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 25 dkg finomliszt, fél citrom reszelt héja, 10-12 dkg ribizli- vagy málnalekvár, 1-1 kisebb és nagyobb, szív alakú kiszúró forma, porcukor a szóráshoz
Így készítsd el:
A vajat/margarint tedd keverőtálba, és elektromos habverővel keverd ki 5 percig, habosra. Add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgáját, és még keverd fél percig. Egyszerre add hozzá a lisztet, a reszelt citromhéjat, és keverd sima tésztává (egy kicsit ragacsos lesz, nem baj). Liszttel megszórt munkalapon formálj cipót belőle, majd csomagold fóliába, pihentesd hűtőszekrényben 1 órán át. Béleld ki sütőpapírral 2 sütőlapot (azaz nagy, sütőbe való tepsit). A sütőt melegítsd 200°C-ra. A tésztát liszttel hintett munkalapon nyújtsd 2-3 mm vastagra. Szúrj ki a nagyobbik formával páros számú szíveket (kb. 50 db-ot), és rakosgasd a 2 tepsire őket. A kisebb szívformával szúrd ki a tésztaszívek felének a közepét. Sorra tedd be a forró sütőbe, és süsd 7-8 percig. A tepsiben hagyd kihűlni őket, majd tegyél a teljes szívek közepére fél-fél kiskanál lekvárt, és óvatosan illeszd a tetejükre a lyukasakat.