Mondd el neki macaronnal, hogy mennyire szereted!
Biztosak vagyunk benne, hogy egy mennyei francia édességnek még a férfiak sem tudnak ellenállni. Ha igazán páratlan dologgal akarod meglepni a szerelmedet, egy házi készítésű macaronnál nincs is jobb választás.
Ezeket láttad már?
Málnás macaron
Hozzávalók: 200 gramm porcukor, 200 gramm mandulaliszt, 75 gramm tojásfehérje, 200 gramm kristálycukor, 65 ml víz, 75 gramm tojásfehérje, ételfesték - piros, málnalekvár
Így készítsd el:
Mérd egy tálba a porcukrot, mandulalisztet, és a az egyik adag tojásfehérjét, keverd össze alaposan a kezeddel, míg marcipán szerű masszát kapsz. Ezután tedd fel a vizet a kristálycukorral a tűzhelyre, és főzd közepes hőfokon. Míg a cukorszirup fő, kezdd el habosítani a második adag tojásfehérjét, majd verd kemény habbá. Mikor a cukorszirup elérte a 121 fokot, folyamatos habosítás mellett csurgasd hozzá a kemény fehérjehabhoz. További habosítás közben add hozzá a habhoz a piros ételszínezéket is. Kihűlésig habosítsd fel a fehérjét. Ezután egy keverőkanál segítségével keverd kis részletekben a korábban elkészített marcipánszerű masszához a tojáshabot. Dolgozd szép sima masszává a keveréket. Ha megvagy, tedd sima csöves nyomózsákba a masszát - ha teheted, hagyd a zsákban fél órát állni -, és nyomj szilikonos sütőpapírra 2-3 cm távolságra egymástól szabályos kör alakokat. 130 C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percen át légkeverés nélkül. Szép világosnak kell maradniuk sütés végére, nem szabad, hogy megpiruljanak sehol a macaronok! Ha kisült, hagyd a lemezen kihűlni azokat, majd töltsd meg sűrűre főzött málnalekvárral.