Meztelen torták ehető arannyal
Nyakunkon az esküvőszezon! Menyasszony, tanú vagy koszorúslány vagy? Esetleg legjobb barátnőként segítesz valakinek a nagy nap szervezésében? Ha igen, akkor mindenképpen meg kell ismerned Stégner-Kunos Nikit, aki Az én Tortám desigenreként ma már a trendi esküvők megkerülhetetlen tortafelelőse! A 2016-os esküvői szezon tuti befutó tortáiról és munkája kulisszatitkairól beszélgettünk vele.
Ezeket láttad már?
Manapság nemcsak a ruhát, a dekort, és a virágot igazítják a legfrissebb trendekhez, hanem a tortát is, éppen ezért megkértük Nikit, segítsen nekünk eligazodni a legújabb stílusok között.
"Idén is hatalmas népszerűségnek örvendenek a naked, azaz a meztelen, bevonattal nem rendelkező torták" - mondta el Niki rögtön a legfontosabb tudnivalót. Annak ellenére, hogy az első hazai naked tortát Niki 2014-ben készítette el, széles körben ebben az esküvői szezonban hódítja meg az arákat. "Természetesen, külföldön már régóta népszerű a naked torta. Én azért szeretem elkészíteni, mert olyan más, mégis csinos."
Na, de mégis milyenek ezek a naked torták? Hogy képzelje el ezeket az a menyasszony, aki csak most ássa bele magát a az esküvői tortatrendekbe? "Itthon valamiért sokan azt gondolják, hogy a naked torta, valami összetákolt piskóta, pedig nagyon nem! Már a piskóta elkészítésénél nagyon kell ügyelni, nem szabad, hogy sérüljön az alap, valamint szép egyenesnek kell lennie a szinteknek, az egész tortának…" - hívta fel a figyelmünket Niki.
A virágokkal dekorált naked torták mellett idén Niki valami igazán különlegessel is készült. Sármán Nóri új kollekciójának egyik esküvői ruhája ihlette a rózsakvarcos torta költeményt. "Sármán Nóra egyik ruhája annyira megihletett, hogy tudtam, a kollekció azon darabjához szeretnék egy tortát kreálni. Ehető aranyat már használtam többször is, de az ehető rózsakvarc megtervezése és elkészítése teljesen új volt. Nem tudtam, hogy mi lesz belőle és hogyan fest majd élőben, egyáltalán tetszeni fog-e nekem, és ami a legfontosabb a többieknek?" - mesélt Niki a tervezés és kivitelezési fázis kétségeiről. A rózsakvarc elkészítése nem egyszerű. Ezt a cukor kémiai kristályosodásával hosszú órák alatt elkészíthető dekort Niki hosszas munkaórák alatt készítette el, is napokig dolgozott a több kilónyi rózsakvarcon a műhelyében, hogy aztán a legszebbet tehesse a tortára. De megérte, hiszen a torta olyan, ami mindent képvisel, amit Az én Tortám szeretne.
Niki műhelyéből egyébként nem kerül ki két egyforma torta, hiszen a tervezőnek nemcsak a nemzetközi trendek diktálnak, hanem a párok jelleme, stílusa is meghatározó, mindenki olyan művet kap, amire tényleg mondhatják, hogy "Az én Tortám". "Fontosnak tartom az esküvői sütikóstolókat, hiszen ezeken személyesen is találkozom a párokkal. Nemcsak a tora ízvilágát beszéljük meg, de lehetőségem van megismerni őket, mesélnek a tervezés alatt álló esküvőjükről, megismerkedésükről. Ez mind-mind fontos ahhoz, hogy személyre szabott tortát készítsek végül nekik" - mesélte Niki a kulisszatoktokat.